Sprečeno krijumčarenje više od 320 kg marihuane u hladnjači

Carinici su, u saradnji sa policijom, oko ponoći 26. oktobra 2021. godine sprečili krijumčarenje preko 320 kilograma marihuane otkrivenih u jednom kamionu koji se prazan iz pravca AP KiM kretao ka centralnoj Srbiji.

Tovar droge je otkriven u dubinskoj kontroli u okolini Kraljeva, kada je mobilni tim carinika sa policijom sproveo vanrednu kontrolu hladnjače marke Iveco domaćih registarskih oznaka.

Efikasnom zajedničkom akcijom, policija i carina su uspele da osujete plan dobro organizovanih krijumčara koji su bili uvereni da ih niko ne posmatra. Naime, ispred kamiona kretao se automobil sa dvoje crnogorskih državljana čija je uloga, kako se sumnja, bila da vozača kamiona obaveštavaju o uočenim kontrolama na putu.

Međutim, specijalizovane ekipe policije i carine su situaciju pratile iz prikrajka, ne dozvoljavajući da budu primećene.

Vozač kamiona, koji pripada firmi iz okoline Velike Plane, zaustavljen je na putu, verujući da je u pitanju rutinska saobraćajna kontrola, da bi mu nekoliko trenutaka kasnije postalo jasno da je povod za zaustavljanje nešto sasvim drugo.

Pošto uslova za detaljan pregled na licu mesta nije bilo, vozilo je pod pratnjom sprovedeno do carinske ispostave Kraljevo, gde je izvršen detaljan pregled.

Vozač, 41-godišnji srpski državljanin iz Kraljeva, tokom kontrole nije ništa izjavljivao, te se činilo da je šokiran i potpuno zatečen novonastalom situacijom, koju nije očekivao.

Detaljna kontola je potvrdila da su sumnje bile opravdane, jer je tik iza kabine vozača otkrivena dupla pregrada u delu predviđenom za rashladni uređaj, gde se nalazio specijalno napravljeni bunker za potrebe skrivanja krijumčarene robe.

Carinici i policajci su iz tog prostora izvadili 61 paket marihuane ukupne težine 321,3 kg, karakteristično zapakovanih i oblepljenih plastičnom folijom.

Policija je u dalju nadležnost preuzela otkrivene narkotike, a vozač kamiona i dvojica njegovih saradnika su uhapšeni, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor/foto: Uprava carina

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.