Uskoro izgradnja novog carinskog terminala u Subotici

Vlada Srbije odobriće subotičkoj lokalnoj samoupravi 50 miliona dinara za izgradnju novog carinskog terminala u Slobodnoj zoni Subotica, saznaje Radio-televizija Vojvodine.

Slobodna zona će ovim dodatno unaprediti nivo usluga koje pruža stranim investitorima kod kojih je zaposleno nekoliko hiljada radnika. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalan je Vladi i premijeru koji su, kako je rekao, na ovom primeri pokazali svoju ekspeditivnost prema potrebama lonalne samouprave i samih investitora.

Siemens„, Norma grupa, Continental, Ametek posluju u režimu Slobodne zone Subotica. Većina ovih kompanija konstatntno povećava obim poslovanja u okviru zone, koji podrazumeva određene carinske procedure kroz koje prolazi oko 15.000 kamiona godišnje. To nameće kao potrebu izgradnju novog carinskog terminala.

– Sa izgradnjom novog carinskog terminala poboljšavamo uslove poslovanja, ubrzavamo procedure i postajemo još sigurniji partner u poslovanju – ističe direktorka Slobodne zone Subotica Branislava Stojković Marčetić.

Ideja o izgradnji novog terminala potekla je iz Slobodne zone, a čelnici subotičke lokalne samouprave su je pre mesec dana prezentovali nadležnima u Vladi Srbije od kojih će dobiti konkretnu finansijsku podršku.

-To je ideja od pre mesec dana i vidite kako je ekspresno završena. Dogovor je bio s premijerom koji je brzo reagovao na naš zahtev i mi možemo reći samo da je mnogo bitno da ćemo napraviti naš carinski terminal čime ćemo osloboditi prostor za dalje širenje Slobodne zone, a samim tim i za zapošljavanje novih radnika – naglašava gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.