Vozač kamiona pokušao da pobegne sa više od 80.000 evra

Prilikom dubinske kontrole, nedaleko od prelaza Kelebija, carinici su 20. decembra kod jednog vozača kamiona otkrili više od 80.000 evra.

Naime, carinici su oko 11:00 časova na osnovu međusobnih prijava dvojice vozača da u kamionima krijumčare drogu, zajedno sa kolegama iz granične policije krenuli da izvrše detaljan pregled.

Kada su došli do jednog od kamiona, domaćih registarskih oznaka, koji je bio u izlaznoj koloni formiranoj ka prelazu Kelebija, 42-godišnji vozač iz Vrnjačke Banje rekao im je da je kamion prazan i da je krenuo na utovar robe u Poljsku.

Foto: carina.rs

Nakon detaljnog pregleda tovarnog dela koji je zaista bio prazan, carinici su zatražili da vozač otvori i kabinu, kako bi i ona bila pregledana.

Vozač je to učinio, ušao unutra, izvukao ispod krevetskog dušeka gornji deo trenerke, sa kojim je iskočio iz kabine i počeo da beži.

Vrlo brzo je savladan, nakon čega se ispostavilo da je razlog za takvu reakciju bilo to, što su se u džepovima pomenute trenerke nalazile četiri koverte sa ukupno 81.000 evra.nova

Kako nije imao nikakvu dokumentaciju o poreklu gotovine koju je krio ispod dušeka, vraćena mu je dozvoljena suma od 10.000 evra dok će o ostatku novca odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Izvor/foto: carina.rs