COSCO ulazi u vlasništvo kontejnerskog terminala u Hamburgu

Kompanija COSCO postaje manjinski akcionar kontejnerskog terminala Tollerort u Hamburgu. Ova transakcija će ojačati Hamburg kao centralnoevropsko čvorište za robni promet sa Kinom, piše austrijski portal verkehr.co.at.

Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) i COSCO Shipping Ports Limited (CSPL) uspešno su okončali pregovore o strateškom učešću CSPL u vlasništvu HHLA Container Terminal Tollerort (CTT). COSCO Shipping Ports Limited imaće udeo od 35%.

HHLA ovo učešće vidi kao jačanje odnosa sa kineskim partnerom, kao i garanciju plana održivog razvoja kontejnerskog terminala Tollerort.

Pomorski transport trenutno je izložen veoma snažnim promenama. Zbog toga su dugoročni, pouzdani odnosi sa kupcima, poput onih koje HHLA neguje u robnom prometu sa Kinom već 40 godina, posebno važni, navodi Angela Titzrath, direktorka HHLA.

– Prvi kineski teretni brod poslat je u Tollerort još 1982. godine. Od tada se ovaj terminal razvio u značajno čvoriše za COSCO Shipping Lines. U tom kontekstu, HHLA i COSCO podjednako teže cilju uspešnog osiguranja budućnosti ovog kontejnerskog terminala i još intenzivnijeg razvijanja kineskih logističkih tokova u Hamburgu.

Zhang Daiu, generalni direktor CSPL, ističe da je „kontejnerski terminal Tollerort u Hamburgu važan stub logistike u Evropi i da ima vrlo dobre razvojne izglede u budućnosti“.

Container Terminal Tollerort je jedan od tri kontejnerska terminala HHLA u Luci Hamburg. Objekat ima četiri veza i 14 kontejnerskih kranova. Između ostalog, ovde se pretovaraju najveći kontejnerski brodovi kompanije COSCO kapaciteta 20.000 TEU i više. Tollerort ima sopstveni železnički terminal, sa pet koloseka, odakle postoje odlične veze sa zaleđem kako bi se roba brzo kretala do evropskih tržišta, piše verkehr.co.at.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.