Grabner Instruments počeo isporuku mernih uređaja iz Subotice u Ameriku

Slobodna zona Subotica bogatija je za još jednu fabriku. Grabner Instruments, koji posluje u okviru grupacije Ametek, označio je početak rada novog pogona u kome 20 visokokvalifikovanih stručnjaka već pravi instrumente za merenje kvaliteta gasa i nafte. Prvi instrumenti već su isporučeni na tržište Amerike.

Grupacija Ametek ima ukupno 17.000 radnika na više od 150 lokacija u 30 zemalja širom sveta, a u Srbiji posluje više od deset godina i zapošljava preko 460 ljudi. Ova fabrika u Subotici je poslednja u nizu investicija, prenosi Radio-televizija Vojvodine. 

– Grabner je poslednja od naših devet poslovnih jedinica, koje su pokrenute ovde u Srbiji – kaže Slobodan Antić, direktor kompanije Ametek Srbija, dodajući da se proizvodi ove grupacije danas nalaze u mašinama koje se koriste za proizvodnju vakcina, za proizvodnju PCR testova, kao i u svemirskim programima mnogih zemalja itd.

Grabner Instruments, podružnica kompanije Ametek Inc, poznata je kao jedna od najinovativnijih kompanija u svetu koja razvija i proizvodi opremu za automatsko ispitivanje nafte. Uspeh kompanije zasniva se na razvoju uređaja koji su visoko inovativni, potpuno automatizovani, prenosivi, robusni i laki za rukovanje, kako za preciznu kontrolu kvaliteta u laboratoriji, tako i za brza ispitivanja na licu mesta u mobilnim laboratorijama.

Foto: grabner-instruments.com