Digitalno krštenje novog tankera kompanije „Stena Bulk“

Tankerska kompanija „Stena Bulk“ održala je ceremoniju digitalnog krštenja za tanker „Stena Immortal“ nosivosti 50.000 dwt.  Svečanost je održana 17. januara u novoj kancelariji te kompanije u Helleru na severu Kopenhagena.

Brod „Stena Immortal“ nije bio fizički prisutan u Kopenhagenu, već u Houstonu gde je već u službi. Danska prisutnost brodu rešena je savremenom tehnologijom, a u Houstonu dron je snimio i zumirao razbijanje boce šampanjca u pramac tankera.

– Ova svečanost krštenja broda pomoću dostupne tehnologije znak je modernog vremena. Naš cilj je veća efikasnost  u svemu što radimo i, prema tome, svečanost digitalnog krštenja simbolizuje meru održivosti, efikasnosti  i nove tehnologije. To je ono čemu težimo i želimo da budemo  na čelu tog procesa – rekao je Erik Hanell, predsednik i izvršni direktor kompanije „Stena Bulk“.

MR tanker „Stena Immortal“ izgrađen je u kineskom brodogradilištu „Guangzhou Shipbuilding International“ (GSI) 2016. godine i u zajedničkom je vlasništvu na 50/50 udela kompanije „Stena Bulk“ i indonezijskog „Golden Agri Resources“ (GAR).

Brod, 183 metara dugačak , je osmi u nizu od trinaest IMOIIMAX tankera koje je „Stena Bulk“ naručila u 2012, a poslednji će biti isporučen početkom februara ove godine. Nakon isporuke u septembru 2016. godine „Stena Immortal“ je plovila u jednom od globalnih logističkih sistema „Stene Bulk“.

Uključujući novi tanker, flota „Stena Bulk“ trenutno obuhvata više od 100 brodova.

„Stenin“-u novu kancelariju otvorila je novoosnovana kompanija „Stena Rederi AS“, a ovde su zastupljeni „Stena Bulk“, „Stena Line“, „Stena RoRo“ i „Northern Marine Management“.

Izvor: pomorac.net