Hapag Lloyd odbacuje ideju o proširenju Gemini brodske alijanse

Generalni direktor kompanije Hapag Lloyd Rolf Habben Jansen, veruje da je savez Gemini Cooperation, koji su formirali sa Maerskom, dobro opremljen sa samo dve brodske linije, odbacujući ideju o proširenju na „trojni savez“, prenosi portal  WorldCargoNews. 

Govoreći nedavno na događaju TPM24 u Kaliforniji, Jansen je naglasio efikasnost njihovog jedinstvenog modela čvorišta i krakova, rekavši: „Nismo ga izabrali uzalud… Ovo će biti sasvim drugačije od načina na koji neki od druge saradnje funkcionišu.“

Jansen je objasnio da struktura čvorišta i krakova počiva na dokazanom modelu u transportu, koji obezbeđuje bolju iskorišćenost sredstava i pouzdanost rasporeda. Takav način funkcionisanja smanjajuje verovatnoću prekida lanca.

Ovaj sistem podseća na logistiku vazdušnog transporta, gde se teret konsoliduje u čvorištima radi efikasnosti, rekao je.

Što se tiče infrastrukture, Jansen je pomenuo njihov fokus na lučke terminale i govorio o rastu mreže. Iako veruje da je trenutna infrastruktura adekvatna, biće neophodna stalna ulaganja kako model bude sazrevao i zahtevao više kapaciteta, prenosi WorldCargoNews.

Foto: Unsplash/OSG Containers, ilustracija