Luka Bar preko plana tokom pandemije – U 2020. ostvaren 18% veći pretovar

Uprkos otežanim uslovima rada zbog pandemije korona virusa, Luka Bar a.d. je uspela da sačuva stabilnost poslovanja i zdravlje zaposlenih, a u prvih šest meseci ove godine ostvaren je pretovar 30.000 tona veći od planiranog, prenosi barinfo.me.

Od početka godine do kraja juna, Luka Bar a.d. je ostvarila ukupan pretovar od 800.000 tona, što je 18% više u odnosu na uporedni period 2019, koja je takođe bila poslovno veoma uspešna godina. Pri kraju je i obiman investicioni ciklus. Ipak, period koji sledi je neizvestan zbog otežavajućih okolnosti pandemije, saopšteno 29. juna na obeležavanju 114 godina postojanja kompanije.

– Zahvaljujući predanosti lučkih radnika, kvalitetnom socijalnom dijalogu i iskazanom razumevanju svih zaposlenih, uprkos otežanim uslovima rada postigli smo uspešne rezultate u prvoj polovini godine. Cilj je bio, a tako će biti i ubuduće, da sačuvamo zdravlje svih zaposlenih, održimo bezbednost radnih mesta, ali i kontinuitet poslovanja i razmišljamo o daljim koracima u prevazilaženju svih negativnih posledica koje je pandemija donijela – rekao je izvršni direktor Luke Bar a.d. Vladan Vučelić.

Posebno raduje činjenica da je očuvana stabilnost saradnje sa svim važnim poslovnim partnerima – Metal Investment, Uniprom, Zijin, HBIS, MSK i drugima, dodao je Vučelić.

Obiman investicioni ciklus započet prošle godine, vredan više od deset miliona evra, takođe se uspešno odvija.

– Velike investicije podići će operativnost sistema na znatno viši nivo. Od deset miliona evra, u ovoj godini biće realizovano sedam miliona. Osim ulaganja u nabavku lučke mehanizacije, biće izgrađeno i 1.200 m2 skladišnog prostora, a započećemo i rekonstrukciju i sanaciju obale Volujica – istakao je Vučelić, prenosi barinfo.me.

Foto: Pixabay.com, ilustracija