Pomorsko rečna agencija Agent Plus dobila status Ovlašćenog privrednog subjekta

Nakon detaljnog procesa provere poslovanja, Uprava carina Srbije dodelila je Pomorsko rečnoj agenciji Agent Plus iz Beograda status Ovlašćenog privrednog subjekta (AEO). Time je Agent Plus svrstan među svega 25 kompanija sa ovim sertifikatom u Srbiji.

Zvanična definicija AEO u Evropskoj uniji podrazumeva privrednog subjekta koji je u svom poslovanju uključen u aktivnosti koje su definisane carinskim zakonom, koji je pouzdan i kao takav uživa prednosti u čitavoj Zajednici, s obzirom na to da je proverom utvrđeno da ispunjava specifične bezbednosne kriterijume.

Sertifikat AEO potvrđuje da je Agent Plus kompanija koja svojim poslovanjem doprinosi unapređenju nacionalne ekonomije, ispunjavajući najviše standarde u oblasti sigurnosti poslovanja, finansijske izvrsnosti i organizacione efikasnosti, navodi se u saopštenju.

Kao Ovlašćeni privredni subjekt (AEO), Pomorsko rečna agencija Agent Plus priznata je od Uprave carina i ostalih državnih organa kao pouzdan poslovni partner kome je dodeljena mogućnost jednostavnijeg odobravanja carinskih postupaka i smanjenog obima fizičkih i dokumentarnih kontrola za robu svojih klijenata, dodaje se.

Kompanije sa statusom Ovlašćenog privrednog subjekta priznate su u međunarodnom lancu snabdevanja kao pouzdani partneri čiji interni sistem upravljanja garantuje klijentima bezbednost i zaštitu, kao i smanjenje administracije i troškova u poslovanju. Imajući u vidu da Agent Plus Grupa posluje na svetskom tržištu, svedoci smo da je AEO globalno priznati status kvaliteta poslovanja koji klijenti širom sveta sve više zahtevaju od logističkih kompanija, kaže Zoran Netković, direktor Pomorsko rečne agencije Agent Plus Beograd.

On ističe i da ovaj sertifikat na najbolji način potvrđuje moto kompanije „Kvalitet bez kompromisa“.

– Nas u Agent Plus Grupi posebno ohrabruje činjenica da smo nastavili da unapređujemo svoje poslovanje i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu, uprkos negativnim okolnostima koje je pandemija izazvala u svetskoj ekonomiji.

Agent Plus je osnovan 2007. kao pomorsko-rečna agencija. Danas posluje kao grupacija u 4 zemlje, kroz mrežu filijala u svim važnim logističkim tačkama i na graničnim prelazima. Inicijativa, stručnost i razvijanje sopstvenih servisa za zbirne pošiljke sa Dalekog istoka, brodskih kapaciteta, dodatnih usluga za brodare na Dunavu, kao i saradnja sa prestižnim svetskim kontejnerskim transportnim kompanijama, opravdavaju regionalnu vodeću poziciju ove kompanije u organizaciji svih vidova transporta robe.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.