Pretovareni prvi kontejneri u Luci Brčko

Istovarom deset kontejnera kojima je iz luke u Rijeci za potrebe kompanije za transport i logistiku Belisar u luku Brčko dopremljen kamen, konačno je sa radom počeo kontejnerski terminal.

Stevo Đokić, šef sektora za razvoj i usluge u Luci kaže da uskoro očekuju novu pošiljku i da će do tada završiti posao na izmeštanju električnih vodova kako bi omogućili da se kontejneri iz vagona pretovaraju sa platoa na kome se nalazi i manipulator za čiju je kupovinu ovo preduzeće izdvojilo 250.000 KM.

Marinko Viljušić, direktor Luke kaže da su pripreme za novu delatnost u kojoj ovde vide šansu za proširenje poslova i smanjenje zavisnosti preduzća od plovnosti reke Save počele pre dve godine.

– Išlo je to mnogo sporije nego što smo planirali, ali konačno smo počeli i Luka je spremna da nastavi i razvija ovaj posao koji je budućnost transporta – kaže Viljušić.

To su prepoznali u železnicama entiteta i Hrvatskim železnicama Cargo, koje su sa Lukom Brčko i kompanijom Belisar Logistic Brčko protekle sedmice potpisale memorandum o unapređuju intermodalnog transporta roba u Brčko distriktu, piše Srpskainfo.

– Pokretnjem kontejnerskog terminala postajemo deo velike svetske transporne zajednice što će privredi Brčko distrikta, ali i regiona doneti novi logistički potencijal – rekao je tom prilikom Jovo Ilić, izvršni direktor za logističke operacije Belisar grupe.

Iz Hrvatske železnica Cargo najavili su uvođenje redovne linije od kontejnerskog terminala u Rijeci odakle kontejneri u luku Brčko mogu stići za 24 časa. Interes za kontejnerski terminal pokazala je Svetska banka.

– U pregovorima smo sa Svetskom bankom koja nam je u prvoj fazi za razvoj terminala odobrila pet miliona evra, a spremna je da podrži i naše projekte kvalitetnog snabdevanja električnom energijom i nabavke opreme za utovar i istovar tekućeg tereta u iznosu od 1,2 miliona evra – kaže Viljušić.

Reč je o programu Svetske banke integrisanog upravljanja koridorima reke Save i Drine, koji je bio tema prošlonedeljne ministarske konferencije zemalja regiona koji uz čišćenje plovnog puta Sava sadrži niz podprojekata među kojima je jačanje kapaciteta luka u Sremskoj Mitrovici, Slavonskom Brodu i Brčkom.

Pero Gudeljević, šef Odeljenja za privredu kaže da je otvaranjem kontejnerskog terminala Luka Brčko pozicionirala na svetsku mapu mesta na kojima se može vršiti kontejnerski pretovar.

– Time Luka otvara novi segment poslovanja koji bi joj u budućnosti trebao obezbediti poziciju regionalnog značaja – rekao je Gudeljević.

On je podsetio i na nedavno odobren projekat revitalizacije Luke kreditnim i grant sredstvima Evropske unije čime su ispunjeni preduslovi za planirano opremanje i modernizaciju Luke.

U Brčkom su uvereni da će uvezivanjem i većim korišćenjem potencijala za transporta roba vodenim, železničkim i drumskim putevima doneti velike koristi ovoj lokalnoj zajednici.

– Prioritetan zadatak nam je rešavanje problema sa mostom Brčko – Gunja, koji ćemo verovatno prevazilaziti privremenim rešenjem, postavljanjem pontonskog mosta – kaže Gudeljević.

Kontejnerski terminal u Luci Brčko zaveden je u sve svetske brodare, koji ga mogu odabrati za transport roba, a sada ima prostor za oko 200 kontejnera i mogućnost da ga proširi na dodatnih pet do šest hiljada kvadratnih metara.

Vrednost projekat 242 miliona evra

Ukupna vrednost projekta Svetske banke integrisanog upravljanja koridorima reka Sava i Drina je 242 miliona evra, od čega bi BiH bilo dodeljeno 73 miliona evra, a za Brčko distrikt BiH je predviđen iznos od 13,7 miliona evra.

Ministarska konferencija u Brčkom bila je u funkciji pripreme projekta čija bi implementacija mogla početi 2020. i 2021. godine ukoliko se do iduće godine pripremi i predstavi odboru direktora Svetske banke.