Razgovori o novoj luci u Apatinu

Predstavnici Agencije za upravljanje lukama posetili su Apatin i tom prilikom se sastali sa rukovodstvom te opštine i predstavnicima Uprave za slobodne zone Srbije.

Tema sastanka bilo je usklađivanje daljih mera koje će se preduzeti u vezi sa proglašenjem lučkog područja u Apatinu, a sve sa ciljem kako bi se što pre raspisao međunarodni tender za izbor budućeg lučkog operatera.

Predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, prezentovao je predstavnicima Agencije za upravljanje lukama i Uprave za Slobodne zone Srbije projekte sa kojima lokalna samouprava planira da reši saobraćajnu infrastrukturu neophodnu za funkcionisanje buduće Luke Apatin.

On je istakao da je Koridor 7 (Dunav) izuzetno značajan za Apatin i dodao da se pokretanjem lučkog područja može očekivati priliv stanovništva i deficitarnih kadrova u tu opštinu. Škrbić je rekao i kako opština ima u planu da angažuje Tehničku školu sa domom učenika za formiranje novih smerova za potrebe budućeg tržišta.

Vuk Perović, v.d. direktora Agencije za upravljanje lukama, čestitao je predsedniku opštine Apatin proglašenje lučkog područja i rekao da se time otvara novo poglavlje za tu opštinu. Istakao je da su pripreme za tender u toku i da bi njegovo raspisivanje mogli očekivati u narednom periodu. Perović je dodao da je cilj Agencije stvaranje povoljnih uslova, prevashodno u smislu komunalne i saobraćajne infrastrukture, kako bi se taj važan razvojni projekat realizovao što uspešnije. Na sastanku je između ostalog bilo reči i o daljim koracima u postupku raspisivanja javnog poziva.

Predstavnici Agencije za upravljanje lukama i Uprave za Slobodne zone Srbije na sastanku su istakli kako su otvoreni za svu pomoć koja je opštini Apatin potrebna kod državnih organa, a sve sa ciljem kako bi se što pre stvorili uslovi za raspisivanje tendera za izbor lučkog operatera čime bi se ostvario značajan korak ka otvaranju novih radnih mesta.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.