Roba iz Kine u Evropu putuje mesec dana duže – „Nepouzdanost rasporeda“ trajaće još godinu dana?

U poređenju sa periodom pre epidemije COVID-19, prosečno vreme pomorskog transporta iz Kine u Evropu povećano je za više od mesec dana, pokazuju podaci Flexport-a. Ovo je veliko povećanje, ali se s druge strane čini da se situacija poslednjih meseci popravlja.

Kako navode Flexport analitičari, Ocean Timeliness Indicator pokazuje da za rute Daleki Istok-Zapad, od trenutka kada je teret spreman za polazak iz azijske luke (utovaren u kontejnere) do trenutka kada napušta odredišnu luku u Evropi, prosek iznosio 96 dana. To je bilo znatno ispod aprilskog maksimuma od 122 dana, ali je i dalje iznad nivoa pre pandemije.

S obzirom na udaljenost između Evrope i Kine, mnogi uvoznici odlučuju da svoju robu isporučuju morem, jer je to najjeftinija dostupna opcija.

U pomorskom saobraćaju dominira transport kontejnera, uključujući i transport generalnih tereta. Od izbijanja epidemije korona virusa, vreme transporta iz Azije u Evropu, od trenutka kada je teret spreman za transport do trenutka kada napusti odredišnu luku i krene ka primaocu, sistematski se povećava. Tako je bilo do proleća ove godine.

Od aprila, situacija se normalizovala, a prema analitičarima, moguće je i da se pre prazničnog i novogodišnjeg špica isporuke smanji sa sadašnjih tri meseca na ne više od dva meseca.

To bi trebalo da se desi, između ostalog, kao rezultat ograničene potražnje koja postoji već neko vreme. Globalni indeksi takođe pokazuju da okeanske vozarine padaju mesecima. Međutim, još ništa nije odlučeno, situacija na svetskim tržištima je dinamična, a lista problema je prilično duga.

Magda Vrobel, Air&Sea menadžer logističke grupacije Raben, smatra da globalni podaci pokazuju da će se operateri još godinu dana boriti sa smanjenjem tačnosti i dužim dolaskom prekookeanskih brodova u luke. Poremećaji u globalnim lancima snabdevanja kao rezultat epidemije COVID-19 uglavnom se navode kao razlog za tako nisku „pouzdanost rasporeda“.

U međuvremenu, brodarske kompanije u mnogim slučajevima i dalje ne mogu da garantuju tačan datum polaska i dolaska brodova. Jedan od najvećih problema sa kojima se prevoznici svakodnevno suočavaju je problem dostupnosti prostora na brodovima, kao i zagušenja u evropskim lukama (Gdanjsk/Gdinja, Hamburg, Roterdam, Antverpen).

Ovome se dodaju i štrajkovi, koji se uglavnom održavaju u nemačkim lukama. Raspored polazaka sa Dalekog istoka za Evropu takođe je ozbiljno poremećen zbog više od dva meseca problema u Šangaju, prenosi trans.info.