Svi Hapag-Lloyd kontejneri dobijaju uređaje za praćenje u realnom vremenu

Nemačka kompanija Hapag-Lloyd opremiće sve svoje kontejnere uređajima za praćenje u realnom vremenu. Nakon uspešnog uvođenja IoT Hapag-Lloyd LIVE uređaja za praćenje u realnom vremenu u kontejnere-hladnjače 2019. godine, kompanija sada počinje da instalira novorazvijene uređaje i u ostale standardne kontejnere i da na taj način kompletno digitalizuje ransport.

Kako se navodi u saopštenju, korisnicima standardnih kontejnera Hapag-Lloyd LIVE sistem biće dostupan tokom 2023. godine.

Na taj način, kompanija će im pružiti podatke o praćenju lokacije svakog kontejnera u realnom vremenu na osnovu GPS-a. Zahvaljujući ovom sistemu, korisnici će biti obavešteni o eventualnom kašnjenju, a kompanija će moći da reaguje na vreme, kako bi što efikasnije sanirala kašnjenja. Osim toga, uređaji za praćenje davaće informacije o temperaturi unutar kontejnera, kao i o iznenadnim udarima.

Kako bi se osigurala bezbednost posade, tereta i plovila, uređaji su dizajnirani i sertifikovani prema ATEX Zone 2 standardu za zaštitu od eksplozije. U pravljenju ovog uređaja učestvovali su globalni lider za internet-rešenja – ORBCOMM, kao i softverske kompanije Nexxiot AG i njihov partner TradeTech.

– Naša vizija je da izgradimo najpametniju flotu kontejnera na svetu i da pružimo sve informacije koje su potrebne našim korisnicima – izjavio je Olaf Habert, direktor aplikacija za kontejnere u Hapag-Lloyd kompaniji.

Kompanija će nastaviti da radi na razvoju i proširenju ovog sistema i njegovih karakteristika na osnovu povratnih informacija koje bude dobijala od korisnika, dodaje se u saopštenju.

Izvor/foto: hapag-lloyd.com