Beč promoviše transport robe biciklama

U glavnom gradu Austrije 20. i 21. marta 2017. godine održava se Konferencija o evropskoj biciklističkoj logistici. Na skupu u Bečkom muzejskom kvartu internacionalni stručnjaci iz oblasti logistike i transporta predstavće inovacije u transportu robe.

– Transport robe koji ne zagađuje okolinu tema je koja i za Beč postaje sve važnija, ukoliko želimo da zadržimo dobar kvalitet života u našem gradu –  kaže vice gradonačelnica Beča, Maria Vasilaku.

Na konferenciji će pored predstavnika velikih logističkih preduzeća govoriti i jedan od renomiranih gradskih dizajnera Mikael Colville-Andersen. Osim stručnih predavanja i radnih grupa koje će se baviti ekonomskim, komunalnim ili privatnim korišćenjem transportnih bicikli Bečlije će besplatno moći da testiraju transportne dvotočkaše.

Korišćenje transportnih bicikli u gradovima sve je masovnije. Pored prednosti za životnu sredinu, njihovom upotrebom ostvaruju se i ekonomske prednosti za preduzeća.

Troškovi za kupovinu i održavanje transportnih bicikli su znatno niži od troškova za nabavku transportnih kola. Grad Beč će narednih godina uvesti mere kojima će korišćenje transportnih bicikli biti još povoljnije.