Barbara je prva žena u Hrvatskoj koja upravlja teretnim vozom – ima samo 20 godina

To što još nije položila vozački za auto, Barbaru (20) iz Novske nije sprečilo da upravlja vozom! Ona je prva žena mašinovođa u kargo saobraćaju u Hrvatskoj. Zaposlena je u kompaniji ENNA Transport, koja se bavi transportom robe železnicom. Kako piše Index.hr, ova mlada žena je iz znatiželje počela da se bavi ovim poslom, a sada vozi sve deonice u Hrvatskoj od Rijeke do Gyekenyesa na granici sa Mađarskom i do graničnog prelaza kod Šida u Srbiji. 

– Počela sam na da obraćam pažnju na ljude koji upravljaju vozovima i javila mi se ideja, a zatim i želja da bih možda i ja mogla da probam tako nešto. Podrška porodice nije izostala, ali se ideja nije svidela baš svima u početku. Kada sam kod kuće rekla da želim da upišem Srednju železničko-tehničku školu, i to još za mašinovođu, svi su bili protiv. Smatrali su da to nije za mene i da bi trebalo da upišem gimnaziju, što sam po ocenama i mogla. Bila sam dosta tvrdoglava i na kraju su me podržali da upišem ono što želim. Danas kada kažem da sam mašinovođa i da vozim teretne vozove, moja porodica je ponosna iako se još nisu sasvim navikli na tu činjenicu – ispričala je Barbara za Index.hr.

Barbara je objasnila da u ovom poslu treba položiti ispit za sve vrste lokomotiva i navela da sam proces obuke pre ispita traje oko šest meseci, a da se sastoji od teoretskog ispita i praktičnog dela, odnosno vožnje, slično kao u auto-školi. Ona je položila ispite za dve vrste lokomotiva – Siemens Vectron i Bombardier Traxx AC2, za koje ističe da su među najmodernijim višesistemskim električnim lokomotivama u Evropi.

– Kada je lokomotiva višesistemska znači da može prolaziti kroz više zemalja u kojima su različiti električni sistemi. Planiram da položim i za ostale serije lokomotiva u floti ENNA Transporta kao što su Traxx AC3 i Vossloh. Vozovi ENNA Transporta su u proseku teški oko 1.600 do 1.700 tona, ali neki imaju i više od 2.000 tona. Osećaj je neverovatan! Osećam se moćno kada upravljam tom velikom, snažnom mašinom. Mašinovođa uvek mora da bude svestan i težine i dužine svoje kompozicije zbog mnogo razloga, iako je samo upravljanje lokomotivom gotovo isto – rekla je Barbara i dodala da najviše voli da vozi Vectron.

Barbara tek nekoliko meseci upravlja vozom, a prva samostalna vožnja bila joj je u novembru prošle godine i to tokom noći.

– Noćne vožnje su, razumljivo, zahtevnije od dnevnih. Vozila sam voz dugačak 520 metara i težak oko 1.000 tona, od zagrebačke Ranžirne stanice do Rijeke – Brajdice. Bilo je to vatreno krštenje, jer je bilo i kiše i magle. Inače, baš ta deonica smatra se najzahtevnijom u Hrvatskoj, jer se na delu pruge od Brajdice do stanice Lokve u Gorskom kotaru nalazi, koliko mi je poznato, najveći nagib železničke pruge u Evropi. Vi treba taj dugački, teški voz da popnete ili da spustite po tom nagibu, ponekad i po kiši, snegu ili buri. Ponekad na nagibu treba i stati i ponovno krenuti. Uspela sam da odradim celu smenu sama bez ikakvih problema i mogu reći da se nisam plašila – rekla je Barbara.

Ona je rekla da je ženama u ovom poslu sigurno teže i da postoji sumnja da li će uopšte moći da ispune zadatak, kao i da je prilikom prvih razgovora za posao nailazila na predrasude potencijalnih poslodavaca zbog toga što je žena.

– Kada sam išla na razgovor za posao, mnogo ljudi mi je reklo da žena ne može da vozi teretni voz i da privatne kompanije sigurno neće zaposliti ženu kao mašinovođu. Mnogi mi ni danas ne veruju kada kažem šta vozim – kaže.

Upkos izboru zanimanja u kojem dominiraju muškarci i predrasudama sa kojima se susrela, kaže da je ponosna na sebe što nije odustala.

– Nisam još položila vozački, ali upravo idem u auto-školu. Htela sam sama da zaradim za ispit i nadam se da ću ga položiti bez većih problema, jer mi vozačka stvarno treba – ispričala je Barbara.

Komentarišući to što se uglavnom smatra da je upravljanje vozom muški posao, te u Hrvatskoj, kao ni u regionu nema mnogo zena koji ga obavljaju, Barbara kaže:

– Zašto ja to ne bih mogla, ako sam dovoljno pažljiva, odgovorna, smirena? Svako može ono što želi i hoće. Volela bih da se negativno mišljenje s vremenom promeni. Bilo bi stvarno super da ima još više koleginica i bilo bi super da se mi žene pokažemo i u ovom poslu – poručila je prva žena mašinovođa u kargo transportu u Hrvatskoj.

Ceo tekst možete pročitati na stranici index.hr.

Foto: Pexels/ilustracija