Dogovori o daljem unapređenju železničkog projekta Sava Express

U poslovnom prostoru firme Slovenske Železnice – Tovorni promet u Ljubljani, 21. novembra, održan je još jedan sastanak na temu prevoza pošiljaka po projektu Sava Express, saopštio je Srbija Kargo.

Prevoz pošiljaka po projektu Sava Express započeo je u martu 2018. godine, a osnovni cilj projekta je redovna, brža i komercijalno konkurentna prevozna usluga.

Sastanku su prisustvovali predstavnici komercijalnih i operativnih službi sve tri železnice koje učestvuju u projektu – Srbija Kargo, HŽ Cargo i SŽ – Tovorni promet. Analizirani su do sada ostvareni rezultati u prevozu i definisane aktivnosti u cilju daljeg unapređenja kvaliteta prevoza koji se nudi korisnicima ove transportne usluge.

Podsećanja radi, Sava Express saobraća po tri puta nedeljno iz oba smera i to iz Ljubljane ponedeljkom, sredom i subotom, a iz Beograda ponedeljkom, četvrtkom i subotom. Novi, zajednički projekat, svojim sadašnjim i potencijalnim komitentima nudi pouzdanost, redovitost, kraće tranzitno vreme i poboljšanu celokupnu uslugu, čime se omogućava bolja povezanost između Srbije i drugih zemalja u okruženju sa državama Evropske unije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.