Green Star Tech unapređuje korporativno upravljanje u preduzeću Srbija Kargo

Konsultantska kuća Green Star Tech, koja je angažovana za unapređenje korporativnog upravljanja u Akcionarskom društvu Srbija Kargo, održala je u utorak (30. januara 2024. godine) prvu radionicu u prostorijama te kompanije.

Projekat se realizuje, kako je navdeno u saopštenju preduzeća Srbija Kargo, „u okviru tehničke podrške, po ugovoru o zajmu sa EBRD-om, a iz bespovratnih sredstava banke“.

Prisutni su imali priliku da se putem prezentacija upoznaju sa CGAP-om (Akcionim planom za unapređenje korporativnog upravljanja u Društvu), kao i da kompletno prođu kroz CGAP i pojedine ključne delove u domenu njihovog pojašnjenja i uloge.

– To je bila prilika da se svi zainteresovani upoznaju sa celokupnim idejom, a istovremeno da kroz diskusiju daju svoje inpute – navodi se u saopštenju.

Radionici su, pored menadžmenta preduzeća Srbija Kargo, članova Skupštine Društva i Komisije za reviziju, prisustvovali i predstavnici resornog ministarstva, Ministarstva privrede i Svetske banke, kao i njihovi konsultanti.

Najavljene su i inicijalne pojedinačne radionice, kada će se definisati i isplanirati rad u timovima za naredni period, dodaje se u saopštenju.

Foto: Pixabay.com/Bojan Boyss