Lizing na železnici: Nemački Railpool jača poziciju na Balkanu

Railpool, jedna od vodećih evropskih kompanija za lizing šinskih vozila i hrvatsko preduzeće Končar-Electric Vehicles, potpisali su ugovor o održavanju lokomotiva Traxx. Zahvaljujući novoj servisnoj lokaciji u Zagrebu, Railpool će svojim korisnicima omogućiti bržu podršku i servisni centar u neposrednoj blizini. Ugovor o održavanju označava važan korak u jačanju prisutnosti Railpool-a na Balkanu, a na ovaj način, kako piše specijalizovani portal railtarget.eu, otvaraju se i mogućnosti novih akvizicija u ovom regionu.

Preduzeće Končar poseduje moderan objekat opremljen za pružanje kompletnog servisnog održavanja.

– Končar ima više od 50 godina iskustva u razvoju, proizvodnji, održavanju i obnovi vozila, sa posebnim standardima kvaliteta za najsavremenije Railpool lolomotive. Naš cilj je da proširimo poslovanje na nove geografske i tržišne niše i da ravijemo dugoročno partnertvo – navode u Končaru.

Nemačka kompanija Railpool osnovana je 2008. i tokom godina postala je jedna od najjačih lizing kompanija za iznajmljivanje vučnih vozila železničkim prevoznicima. Preduzeće Končar prisutno je u nekoliko oblasti, uključujući energetiku, proizvodnju i popravku voznih sredstava i sistema za železničku infrastrukturu . Plasiraju svoje proizvode i usluge u više od 100 zemalja sveta, a značajni su i na domaćem, hrvatskom tržištu.

Rešenja za zakup železničkih vozila postaju pristupačna i ekonomski povoljna za sve veći procenat prevoznika u Evropi.

Na ovaj način kombijuju se prednosti kao što su brzina i fleksibilnost popravki, i ekonomski benefiti od nižih ulaznih troškova i zahteva za sopstvenom uslugom na licu mesta. Iz ovih razloga, jedan od ciljeva Railpool-a jeste i jačanje usluga u regionu Balkana.

Izvor: railpool.eu; Foto: YouTube/PrintScreen