Lizing kompanija Railpool kupuje 20 Vectron MS lokomotiva

Kompanija Railpool poručila je od Siemens Mobility ukupno 20 Vectron MS višesistemskih lokomotiva, koje će biti isporučene u nekoliko faza počev od marta 2022. Ovo je prvi put da je Railpool nabavio takav tip lokomotive od nemačkog proizvođača železničkih vozila, prenosi railwaypro.com.

Lokomotive će biti puštene u rad na železničkoj mreži jedanaest zemalja duž Istočnog koridora, koja povezuje Nemačku, Austriju, Poljsku, Hrvatsku, Češku, Slovačku, Sloveniju, Mađarsku, Bugarsku, Rumuniju, Srbiju.

– Naše prve višesistemske Vectron lokomotive omogućiće klijentima transport tereta i putnika kroz 11 zemalja duž Istočnog koridora. U kombinaciji sa tradicionalnim nivoom kvaliteta usluga, Railpoolće na ovaj način stvoriti atraktivnu ponudu za železničke kompanije, koja zadovoljava njihove potrebe u teretnom i putničkom saobraćaju duž jednog od najvažnijih železničkih koridora u Evropi – rekao je Torsten Lehnert, generalni direktor kompanije Railpool

Ovom nabavkom, Railpool namerava da pojača svoje prisustvo, posebno u Istočnoj Evropi.

Lokomotive Vectron MS koje naručuje Railpool imaju maksimalnu snagu od 6,4 megavata i najveću brzinu od 200 km/h. One su takođe opremljene potrebnim nacionalnim sistemima, kao i Evropskim sistemom kontrole vozova (ETCS).

– Ponosni smo što je Railpool po prvi put dodao flotu Vectron MS višesistemskih lokomotiva kompanije Siemens Mobility u svoj vozni park. Našu Vectron lokomotiva ne odlikuju samo pouzdanost i visoke performanse, već i karakteristike koje idealno zadovoljavaju potrebe prekograničnog železničkog transporta u Evropi – poručuju iz Siemens Mobility, prenosi railwaypro.com. 

Railpool je jedna od vodećih evropskih kompanija za lizing šinskih vozila. Početkom godine stupili su u partnerstvo sa hrvatskim preduzećem Končar-Electric Vehicles, čime su najavili jačanje svog prisustva i na Balkanu.