Montecargo jača saradnju sa smederevskom Železarom

Kompanija Montecargo iz Crne Gore ugovorila je sa HBIS grupom Srbija, vlasnikom železare u Smederevu, prevoz 30 hiljada tona rude gvožđa.

– Tokom naredne godine može se očekivati prevoz 120.000 tona ove rude za ovu kompaniju iza koje stoji kineski kapital, od čega Montecargo može očekivati prihod od 1,1 mil EUR – kazao je direktor preduzeća Muradif Grbović.

Prema njegovim rečima, rast prometa robe železnicom rezultirao je većim obimom prevoza lima, rude boksita i otpadnog gvožđa.

On je dodao da postoji niz uticaja na takvo poslovanje, a neki od njih su promene na tržištu (ponude i tražnje) i efikasnost poslovanja.

– Mera uticaja na ostvarenje što povoljnijih cena na tržištu, jedan je od programa koji je u praksi rezultirao ostvarenjem poslovnih ciljeva. U novim uslovima koji se označavaju erom „ekonomije znanja“, ljudski i ostali intelektualni resursi tretiraju se vrlo važnim – naveo je Grbović.

On je saopštio da je ove godine prevezeno 551.000 tona, dok je u istom periodu prošle godine prevezeno 540.000 tona.

– Prema podacima koje posedujemo, ugovorenim poslovima koji obećavaju, očekivanjima od tržišta, poslovima koji treba da se realizuju u drugom delu godine, očekujemo nastavak trenda rasta – rekao je Grbović.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.