MONTECARGO uvećao obim i vrednost prevoza

Crnogorska kompanija Montecargo beleži bolje rezultate nego lani. U prethodna dva meseca uspeli su da sačuvaju funkcionalnost poverene delatnosti, kao i da unaprede poslovanje, te uvećaju obim i vrednost usluga prevoza u odnosu na uporedni period iz prošle godine, piše Pobjeda.

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji, primenom mera Nacionalnog koordinacionog tima, uz uvođenje kontrolisanog procesa rada, Montecargo je uspeo da obezbedi mobilnost i uspešno prilagođavanje novonastalim okolnostima, saopštio je izvršni direktor Muradif Grbović. To je, kako je naveo, rezultiralo činjenicom da je železnički robni prevoz trenutno jedini organizovani javni prevoz u Crnoj Gori, koji funkcioniše u postojećim uslovima.

– Nedavni otvoreni poziv premijera Duška Markovića stranim partnerima za korišćenje crnogorskih luka, dodatno će osnažiti ideju valorizacije Luke Bar i železničkog pravca ka Srbiji i Albaniji za prevoz robe za naše i tržišta zemalja u okruženju i šire – kazao je Grbović.

Dodao je da sa optimizmom očekuju nastavak pozitivnih trendova u poslovanju, te da cene napore Vlade u donošenju mera pomoći privredi.

Montecargo ima u planu korišćenje mogućnosti za odlaganje poreskih obaveza, za reprogram kreditnih obaveza, a posebno smo zainteresovani za apliciranje kod IRF-a radi korišćenja povoljnih kreditnih sredstava za jačanje likvidnosti, istakao je Grbović.

– Optimističke prognoze za nastupajući period zasnivamo na očekivanom poboljšanju tržišnih okolnosti koje mora pratiti organizovani rad menadžmenta i izvršnih službi, u okviru kojih su zaposleni zaduženi za prijem, otpremu i pripremu teretnih vozova svojim radom u sadašnjim uslovima ispoljili visok stepen odgovornosti i po tom kriterijumu stali rame uz rame sa zaposlenima u zdravstvu, policiji, službama bezbednosti, sanitarnim i komunalnim službama, zaposlenima u vojsci, apotekama, trgovinama i volonterima – naglasio je Grbović, piše Pobjeda. 

 

 

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.