MULTIMODALNI TRANSPORT: Novi železnički servis između Skandinavije i Kine

Joint stock kompanija UTLC ERA (United Transport and Logistics Company – Eurasian Rail Allian) pokrenula je redovan multimodalni kontejnerski servis između Skandinavije i Kine, u saradnji s nemačkom lukom Mukran i lukom Baltiisk u Kalinjingradskoj oblasti.

Koristeći CIM/SMGS objedinjeni tovarni list, ovaj servis nudi značajno pojednostavljenje logistike, smanjuje vreme putovanja i troškove prevoza.

Prethodno su brodari iz Skandinavije morali da konsoliduju teret na glavnim evropskim terminalima, kao što su Hamburg ili Duisburg, a zatim da dalje pošalju teret kopnom.

U okviru projekta, roba će brodom stići u luku Mukran radi daljeg carinjenja i otpreme multimodalnim transportnim servisom kroz luku Baltiisk, a zatim će preći Litvaniju, Belorusiju, Rusiju i Kazahstan do krajnjeg odredišta u Kini. Sve ove usluge koriste CIM/SMGS.

Biće potrebno 15 dana da roba iz švedske luke stigne do odredišta u Kini, što je mnogo brže od 60 dana koliko je potrebno brodovima. Teretni vozovi će saobraćati nedeljno.

CIM/SMGS transportni dokument u skladu je sa regulatornim odredbama u Kini, Kazahstanu, Rusiji, Belorusiji i Evropi, čime se eliminiše potreba za ponovnim izdavanjem i mogućim greškama tom prilikom.

Izvor: railway.pro

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.