„Rail Cargo Group“ ubrzava „Balkan express“ – Otvoren dispečarski centar u Budimpešti

Kompanija „Rail Cargo Group“ (RCG), deo ÖBB,  otvorila je dispečerski centar u Budimpešti kako bi pojednostavila manipulaciju železničkih pošiljki za svoje klijente.  „Rail Cargo Group“, već nekoliko godina uz pomoć „Balkan Express„-a, obezbeđuje logističku vezu železnicom između zapadnoevropskih privrednih centara i zemalja južne i jugoistočne Evrope, kao i zemalja CIS. „Balkan Express“ omogućava transport robe u pojedinačnim vagonima, grupi vagona, kao i u blok vozovima i ima redovne linije u Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Turskoj i šire.

Ranije su isporuke iz cele Evrope bile utovarane u vozove na brojnim čvorištima, kao što su Vilah, Budimpešta, Sopron, Šturovo ili Beograd. Međutim, od januara 2018. godine, Budimpešta je centar za formiranje „šatl vozova“, čime se omogućava standardizovana obrada saobraćajnih operacija sa i na Balkan.

Kako je navedeno u kompanijskom saopštenju, novi dispečerski centar „Rail Cargo Group“ u Budimpešti može da planira isporuku do najsitnijih detalja i da omogući smanjenje vremena čekanja i trajanja transporta. Osim toga, centar nudi profesionalnu podršku u upravljanju vagonima, kao i dodatne usluge. Opseg dodatnih usluga proteže se od organizacije prevoza do carinskih operacija.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.