Carinici zaplenili i uništili falsifikovane euro palete

Carinarnica u mestu Ruse u Bugarskoj obavestila je Rail Cargo Group (RCG) kao vlasnika žiga EUR da je pronašla i zaplenila falsifikovane euro palete. One su pronađene u kamionu koji je dolazio iz Ukrajine i kretao se ka Bugarskoj. Slike koje je carina poslala RCG jasno pokazuju da se radi o falsifikovanim euro paletama. Uvoznik je obavešten da je u pitanju falš roba i dat mu je rok da odgovori carini, ali se on posle toga nije oglasio.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa carinskim organima u Bugarskoj, i zahvaljujući posvećenom radniku RCG, euro palete koje su bile uskladištene u carinskom skladištu su odvezene na krajnje odredište i odmah uništene.

– U slučaju kršenja žiga, naš cilj je da reagujemo što je brže i efikasnije moguće, tako da se konstantno održava kvalitet otvorenog fonda za razmenu euro paleta. Svoja prava na žig shvatamo izuzetno ozbiljno i delujemo u ime vlasnika licence EUR kao i korisnika EUR u ovalnom žigu – rekao je Thomas Metlich, menadžer za odnose sa javnošću  u OBB-Holding AG.

Izvor/foto: OBB

LOGISTIČKI VREMEPLOV: Kako su nastale i razvijale se palete?