Predstavljen projekat zajedničke granične stanice Tabanovce (FOTO)

Srbija i Makedonija će imati zajedničku graničnu železničku stanicu Tabanovce, koja će, prema planovima, imati  četiri nova objekta, dok će postojeća tri biti rekonstruisana. Ukupna površina, novih objekata iznosiće oko 2.000m2. Najveću površinu, oko 1.300 m2, zauzimaće zgrada u kojoj će biti smeštena carina, policija i inspekcijske službe Makedonije i Srbije.

Za makedonske železničke kompanije biće izgrađen objekat od 285 m2, za putničku stanicu, objekat od 95 m2, dok je za zaposlene u srpskim železničkim društvima, predviđena nova zgrada, površine 260 m2. Očekuje se da će izgradnja i rekonstrukcija objekata početi tokom 2020. godine.

Ove informacije su predstavljene u Skoplju, 21. februara, u toku sastanka Upravnog odbora projekta izrade tehničke dokumentacije za izgradnju zajedničke granične stanice Tabanovce.

To je bila prilika da članovi prisutnih delegacija iznesu svoja mišljenja, sugestije, predloge i komentare, koji će biti uzeti u obzir, za konačno definisanje idejnog projekta. Nakon toga, u narednom periodu, pristupiće se i izradi glavnog projekta, prenosi „Srbija kargo“ na svom sajtu.