U Bijelom Polju zajednička pogranična železnička stanica Srbije i Crne Gore

Na budućoj zajedničkoj pograničnoj stanici Srbije i Crne Gore u Bijelom Polju su u toku završni građevinski radovi, saopštili su iz Direkcije za železnice. Vršilac dužnosti direktora Direkcije Lazar Mosurović je na zajedničkom sastanku sa predstavnicima železničkog sektora Srbije i Crne Gore na Mokroj gori rekao da bi taj zajednički objekat uskoro trebalo da bude otvoren, kao i da je on od izuzetnog značaja za obe zemlje.

Miroslav Brajović, predsednik Odbora direktora Montecarga, crnogorske železničke kompanije za prevoz robe, istakao je veliki značaj ove stanice u pograničnom saobraćaju između Srbije i Crne Gore naročito kada je u pitanju teretni saobraćaj.

Na skupu su predstavljeni i planovi vezani za bolji i efikasniji rad u pograničnom saobraćaju, između ostalog i za implementaciju telematskih aplikacija za prevoz putnika i robe u skladu sa tehničkim specifikacijama interoperabilnosti Evropske unije (TSI TAF/TAP).

Predstavnici Željezničke infrastrukture Crne Gore i kompanije Montecargo su predstavili i planove koje imaju za naredni period, sa posebnim osvrtom na predstojeću turističku sezonu i najave povećanja obima prevoza tereta na barskoj pruzi.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.