Završena izgradnja ključnog dela novog koloseka Divača-Kopar

Izgradnja Vinjanskog vijadukta, koji je ključni deo novog koloseka pruge Divača-Kopar, u jugozapadnoj Sloveniji, završena je prošle sedmice. Nova železnička deonica trebalo bi da bude puštena u rad do 2026. godine, a očekuje se da će doneti mnoge prednosti za teretni transport u ovoj oblasti.

Vinjanski vijadukt se proteže u dužini od 620 metara i povezuje tunele Mlinarji i Škofije preko Vinjanske doline. To je jedan od tri vijadukta koji su izgrađeni duž nove pruge.

Izgradnja je počela u proleće 2022. godine, a projekat je modifikovan kako bi se smanjio broj stubova. Vinjanski vijadukt sufinansirala je Evropska unija za 80 miliona evra, podseća specijalizovani portal railfreight.com.

Udvostručavanje kapaciteta pruge Divača-Kopar, jedne od najprometnijih slovenačkih teretnih linija, jedan je od glavnih železničkih projekata u Sloveniji. Cilj mu je da skrati vezu između najveće luke u zemlji, u Kopru, sa glavnom železničkom mrežom. Takođe je ključni deo TEN-T Mediteranskog koridora, koji se proteže od Španije do Rumunije.

Osim tri vijadukta, veći deo nove trase prolazi kroz osam tunela. Druga linija će imati nešto drugačiju trasu od postojeće, jer će ići bliže italijanskoj granici, preko Črnog Kala i Zgornjih Škofija.

Kompletna investicija je procenjena na nešto više od 1,1 milijardi evra. Kada se projekat završi, broj kompozicija koje se svakodnevno kreću na novoj liniji Divača-Koper trebalo bi da se poveća sa 90 na 231. To bi značilo da bi se obim tereta više nego utrostručio, sa 14 na 43 miliona tona godišnje, prema podacima Evropske komisije, piše railfreight.com. 

Foto: 2TDK (drugitir.si)