Ognjen Kisin, izvršni direktor „Konstruktor konsalting“ – Pouzdan partner u projektovanju i izgradnji logističkih objekata

„Konstruktor konsalting“ je jedna od vodećih kompanija u Srbiji u oblasti građevinskog inženjeringa, gradnje industrijskih objekata, logističkih hala, retail parkova, modernih poslovnih zgrada i stambenih kompleksa.
O specifičnostima izgradnje logističkih objekata razgovarali smo sa izvršnim direktorom te kompanije Ognjenom Kisinom, koji je za PlutonLogistics pokušao da objasni ono što investitore najviše zanima – da li izabrati tipsko ili rešenje krojeno po meri, koliko izgradnja košta i koliko traje.

PL: Osnovna delatnost „Konstruktor konsalting“-a je projektovanje i izvođenje objekata visokogradnje. Između ostalog, imate i mnogobrojne reference u oblasti logističkih centara. Koje projekte biste izdvojili kao najznačajnije?

– Početna specijalizacija „Konstruktora“ je pretežno bila u projektovanju i gradnji proizvodnih hala i logističkih centara, uglavnom za renomirane strane i domaće privatne investitore. Od preko 50 objekata u ovoj kategoriji, po svojoj veličini i složenosti bismo izdvojili „Grundfos“ i „Indomie“ u Inđiji, „JT International“ 1 i 2 u Senti, „CG Foods Europe“ u Rumi , „Kalman“ 1 i 2 i ERG u Šimanovcima, „Milšped“ WH2 i IPB u Krnješevcima, „AB Royaltrans“ u Šidu, „Marbo-Pepsico“ u Bačkom Magliću, CBT2 u Vrčinu, NBK u Starim Banovcima, „Proteam“ u Dobanovcima itd.

PL: Koji logistički projekti su u toku?

– U procesu smo pregovaranja za projektovanje i gradnju nekoliko skladišno-proizvodnih objekata, po sistemu “ključ u ruke”, od kojih neki prelaze i 15.000 m2. U operativnom smislu, aktivno je gradilište logističkog centra kompanije „Proteam“ u Dobanovcima. Naša namera je da i dalje potvrđujemo lidersku poziciju na srpskom tržištu u domenu projektovanja i gradnje po sistemu „ključ u ruke“ proizvodnih i logističkih objekata.

PL: Koje su specifičnosti projektovanja i izgradnje modernih skladišnih objekata? Kakvi su zahtevi u tom pogledu? Kakvi su trendovi?

– Naša kompanija je kadrovski i tehnički kompetentna da za investitora izvede najsloženije hale, različitih namena i veličine. Inženjerski tim, koji čini više od 50 inženjera kontinuirano prati sve nove trendove u sferi gradnje i tehnologije logističkih centara. Uvek se prvo polazi od rešenja veznih za tehnologiju koja će biti primenjena u nekom skladištu, iz koje proizilaze konstruktivna rešenja samog objekta, kao i prilaznih saobraćajnica. Svaki drugačiji put po pravilu prouzrokuje produženje rokova i povećanje troškova, što uvek želimo da izbegnemo.

PL: Kod investitora postoji dilema da li je bolje tipsko rešenje ili “krojeno po meri”. U kom slučaju je bolje opredeliti se za koju opciju?

– Polazna tačka „Konstruktor“-a je da viziju nekog investitora, kako treba da izgleda neki objekat pretvorimo u delo. Ponekad smo u prilici da najdobronamernije sugerišemo korekcije u samom projektu, da pronađemo najracionalnije rešenje u izvođenju, pri čemu se funkcionalnost objekta ne sme dovesti u pitanje. Time nas investitori prepoznaju kao projektantsko-izvođačku kuću koja može da im uštedi ogroman novac u procesu investiranja, čak i do 20% vrednosti investicije, ali i da objekat izgradi u najkraćem mogućem roku.

PL: Nudite uslugu “ključ u ruke”. Šta to konkretno znači?

– Ključna kompetentnost „Konstruktor“-a je potpuna primena koncepta “design and build”, to jest koncepta projektovanja i izgradnje, gde nas investitori angažuju od početka do završetka projekta. Taj koncept kod nas je počeo da se primenjuje nedavno, a uslov je da firma bude veoma jaka i projektantski i izvođački, što „Konstruktor“ jeste. Građevinske firme u Srbiji su uglavnom ili projektantske ili izvođačke, što investitora stavlja u nezahvalnu poziciju arbitra u slučaju bilo kog oblika neusaglašenosti tokom realizacije projekta. Ukoliko investitor angažuje jednu firmu kao što je „Konstruktor“, onda ima jednog sagovornika koji je odgovoran za ceo proces.

PL: Koja je cena izgradnje skladišnih objekata? Od čega zavisi kreiranje cene? Koje je vreme potrebno za izgradnju?

– Pre svega cena zavisi od tehničkih zahteva nekog investitora, od nivoa opreme i materijala koji se ugrađuje itd. Vrlo bitan uticaj na cenu ima i model ugovora, pri čemu je uvek najracionalnije rešenje da se sa „Konstruktor“-om zaključi posao po sistemu “ključ u ruke”. Rokovi gradnje po pravilu zavise od veličine i složenosti objekta, kao i brzine obezbeđenja svih dozvola, ali se u principu kreću u rasponu od 3-6 meseci za objekte prosečne veličine.

PL: U sastavu svoje grupacije imate nekoliko kompanija i različite delatnosti. Na koje sve zahteve investitora možete da izađete u susret?

– Naša kompanija je veoma dinamičan sistem, koji se menja i širi iz godine u godinu, po diktatu razvoja biznisa i potreba tržišta. U početku je to bila inženjering kompanija (Konstruktor konsalting), i ta oblast poslovanja ostala je temelj razvoja i danas. Pre šest godina proširili smo poslovanje na još dve oblasti, osvnivanjem firme „Konstruktor metal“ za proizvodnju čeličnih i aluminijumskih konstrukcija, kao i firme „Konstruktor distribucija“, specijalizovane za trgovinu visokokvalitetnim građevinskim materijalima.

Prošle godine osnovali smo firmu „Konstruktor“ oprema gde smo investirali u mašine i svu prateću opremu koja se koristi za potrebe zemljanih i građevinskih radova na gradilištu, što nam omogućuje potpuno preuzimanje odgovornosti za kvalitet i rokove u realizaciji svakog građevinskog projekta, jer priprema gradilišta je veoma osetljiv i zahtevan uvodni deo posla. Ove godine smo osnovali i petu firmu u sastavu Grupe, Konstruktor Real Estate, koja je specijalizovana za razvoj investicionih projekata. Ta firma se bavi razvojem lokacija za potencijalne investitore, zatim ćemo, u zavisnosti od dogovora, biti suinvestitori, investitori ili ćemo samo graditi objekat za investitore. Jedan takav primer je logistički centar kompanije ERG u Šimanovcima.

PL: Recite nam, za kraj razgovora, ključne pravce razvoja kompanije za naredni period.

– Od osnivanja, kompanija „Konstruktor“ je kontinuirano rasla i širila svoje graditeljske potencijale. Danas je jedna od vodećih građevinskih kuća u Srbiji u oblasti građevinskog inženjeringa, gradnje industrijskih objekata, logističkih hala, retail parkova, modernih poslovnih zgrada i stambenih kompleksa, sa reputacijom pouzdanog partnera posvećenog interesima, ciljevima i uspehu klijenata. Svoj pečat, za 13 godina rada ova kompanija utisnula je na na više od 200 objekata svih vrsta, veličine i složenosti, površine preko 500.000 m2.
Dosadašnjim poslovanjem smo stekli veoma dobru reputaciju i nije retkost da nam se investitori više puta vraćaju. Smatram da je jedan od glavnih pokretača naše kompanije, i jedna od prepoznatiljivih crta identiteta, upravo rad sa profesionalnim investitorima u kontinuitetu, sa investitorima koji dobro znaju šta žele i imaju iskustva u procesu gradnje, što nam olakšava posao u našem delu obaveza. Za građevinsku kompaniju je najbolja referenca ponovno angažovanje od investitora za koje su već realizovani poslovi, pogotovo ako je reč o velikim, uglednim i zahtevnim investitorima. U referenc listi postoje klijenti za koje smo izgradili 2,3,4 do čak 7 objekata.
Sve u svemu, naglasio bih da od samog početka naš moto je bio da kvalitet, profesionalizam, predanost i pošten rad nemaju alternativu. Tako se ponašamo prema sebi, pa takav pristup razvijamo i sa svim našim poslovnim partnerima, pre svega investitorima, ali i podizvođačima, dobavljačima i drugim saradnicima. Naravno, fer odnos prema državi, plaćanje svih obaveza i poreza u punom iznosu i na vreme, kao i različiti oblici društveno odgovornog ponašanja se kod nas podrazumevaju. Ti principi koje smo postavili u početku ostaće konstanta kroz sve promene koje će se inače neminovno dešavati u „Konstruktor“-u.

Pogledajte kako to izgleda na terenu!

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

„Milšped“ otvorio preduzeće u Kini ... Prošlo je 25 godina od kada je "Milšped" obavio prvu logističku uslugu. Kompanija je od male grupe entuzijasta sa jednom adresom i jasnom vizijom, por...
„Milšped“ otvara poslovnice u Kini i A... "Milšped" grupa je rekordno poslovala u prethodnoj godini. Prihodu ostvarenom u Srbiji pridružile su se i kompanije iz regiona, Albanije, Rusije i Nem...
Primena blockchain tehnologije – „Mil... "CargoX", kreator platforme Smart Bill of Lading (pametni tovarni list) zasnovane na blockchain-u koja pruža povoljno, sigurno i pouzdano prenošenje v...
Dostava robe dronom, plaćanje kriptovalutama, vozi... Naručivanje robe preko aplikacije, a plaćanje kriptovalutom, automatizovani kamioni bez vozača koji pakuje, utovara i distribuira robu, kao i smanjenj...
(FOTO) Zapošljavanje saobraćajnih inženjera –... Kako bi se studenti motivisali i upoznali sa radom kompanija koje posluju u oblasti logistike, transporta i informaciono-komunikacionih tehnologija, S...
Aleksandar Sibinov, organizator Transport and Traf... Sajam „Transport and Traffic Business Days“ predstavlja tradicionalno okupljanje studenata Saobraćajnog i srodnih fakulteta  i predstavnika renomirani...
(FOTO) Proslava uspešne poslovne godine „Kon... Za skoro 14 godina postojanja, "Konstruktor" je svoj građevinski pečat urezao na više od 200 izgrađenih objekata, sa više od 500.000 m2. Prethodna 201...
Logistički centri Stara Pazova – planirana i... Na teritoriji Stare Pazove planirana je izgradnja nekoliko distributivnih i skladišnih objekata, navedeno je na internet stranici te lokalne samouprav...