Jesmo li blizu optimalnoj veličini kontejnerskih brodova?

Maersk LineBrodari su nastojali da gradnjom ogromnih brodova smanje prosečnu cenu vozarina, te na taj način primene ekonomiju obima.

– Doći će vreme kada će gradnja sve većih i većih kontejneraša izgubiti smisao –  smatra Olaf Merk, jedan od administratora Međunarodnog transportnog foruma, odeljenja u okviru OECD-a (Organizacija za ekonoski razvoj i saradnju).

On je to izjavio na predavanju koje je održano Singapuru, a u organizaciji tamošnjih lučkih i pomorskih vlasti. Po njegovom mišljenju rast maksimalnog kapaciteta kontejnerski brodova iznad trenutnih 19.000 teu na 24.000 teu ne bi imao značajnijeg efekta i doveo bi do relativno minornog smanjenja troškova za nekih 5%, preneo je Singapore Business Times.

Merk dodaje i da se brodari trenutno susreću sa problemom kako popuniti svoje ogromne brodove, te da smo trenutno veoma blizu optimalnoj veličini i kapacitetu kontejnerskih plovila.

Merk primećuje i da je gradnja Ultra Large brodova opravdana isključivo ukoliko i glavne svetske luke prate ovaj trend, te ukoliko je njihov servis u lukama brz, efikasan i na potrebnom nivou, prenosi portal plovodba.me.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

Transport nafte i tečnih tereta – Da li će o... Ostalo je samo 10 meseci do stupanja na snagu izmena tehničkih propisa ADN, koje zahtevaju obavezno duplo dno na brodovima koji prevoze opasnu robu. S...
Uprava za utvrđivanjе sposobnosti brodova za plovi... Uprava za utvrđivanjе sposobnosti brodova za plovidbu, organ u sastavu Ministarstva građеvinarstva, saobraćaja i infrastukturе, uspеšno jе implеmеntir...