„SMS-Šped“ kupio šest „Volvo“ kamiona

Foto: volvotrucks.com
Foto: volvotrucks.com

U novoformiranu kompaniju „SMS-Šped“ iz Beograda, koja će se za sada baviti isključivo distributivnim prevozom, početkom jula stigli su prvi Volvo kamioni – svi su iz FL familije. Novi kupac se opredelio za dva vozila ukupne mase 12 i četiri ukupne mase 16 tona. Svih šest pokreću isti motori – od 240 KS sa Euro V  EEV sertifikatom, koji su „spareni“ sa ručnim šestostepnim menjačima.

Izotermička nadgradnja za sva vozila je napravljena u kompaniji „Marcar“ u Kniću, a tamo su ugrađeni i rashladna tehnika „Thermo King“ i hidrauličke utovarne rampe poznatog holandskog proizvođača „Dhollandia“. – Za „Volvo“ sam se odlučio jer sa kamionima te marke dugogodišnje odlično iskustvo ima otac Gradimir, vlasnik i osnivač kompanije „Grade Trans“ iz Čačka, u čijoj se floti trenutno nalazi 40-tak kamiona ove marke –  kaže osnivač i direktor „SMS-Špeda“, 25-godišnji Stefan Petrović.

 – Novi „Volvo“ kamioni su odmah dobili posao: moja kompanija je zaključila višegodišnji eksluzivni ugovor za distribuciju mleka i mlečnih proizvoda kragujevačke mlekare, koja od 2011. posluje u sastavu nemačke grupe „Meggle“. Čitav vozni park, koji trenutno čini 18 vozila (šest novih Volvoa, osam polovnih kamiona slične kategorije uvezenih iz Nemačke i četiri nova distributivna vena) će biti angažovan prevahodno za distribuciju „Meggle“ proizvoda u Srbiji, ali i u okolnim državama.

Potpuno samostalan u novoj kompaniji i u novom poslu, Stefan dosledno nastavlja putem kojim je pre 16 godina krenuo otac Gradimir, kada je kupio prvi „Volvo“ kamion. Zahvaljujući pouzdanosti, kvalitetu, izdžljivosti i ekonomičnosti prvi polovan „Volvo“ je ubrzo „dovezao“ drugi – nov. U godinama koje slede transportna flota najvećeg prevoznika sirovog mleka na Balkanu je permanentno obnavljana „Volvo“ kamionima – poslednji put ovog proleća, kada je „Grade Trans“ preuzeo prva dva FH tegljča nove generacije sa Euro VI motorima.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.