DB Schenker uspostavio novu vezu iz Kine – Pogledajte kako putnički avion postaje teretnjak (VIDEO)

Kompanija DB Schenker uspostavila je novu dnevnu avio-vezu između Šangaja i Minhena. Na toj relaciji saobraćaće tri putnička aviona Boeing 767 kompanije Icelandair, preuređena za potrebe DB Schenker.

Partnerska kompanija Icelandair je uklanjanjem putničkih sedišta preuredila tri putnička aviona, a na taj način dobijeno je više od 200 m3 teretnog prostora u trupu i putničkim kabinama. Osim toga, kao deo saradnje, na spoljni trup tri Boeing 767 aviona postavljen je logo DB Schenker.

 

– Tamo gde nedostaju kapaciteti – stvaramo ih. Takođe, DB Schenker na ovaj način takođe proširuje globalnu mrežu snabdevanja u borbi protiv koronavirusa –  rekao je Torsten Mejnke (Thorsten Meincke), član uprave za vazdušni i pomorski saobraćaj u DB Schenker.

– Uz dodatne letove, pokazali smo sposobnost da u periodu krize delujemo fleksibilno i u najkraćem mogućem roku – kaže Mejnke.

China Shuttle je posebno namenjen klijentima koji iz Kine uvoze medicinsku opremu poput maski ili zaštitnih odela koje se koriste u borbi protiv širenja korona virusa.

Rezervacije za nekoliko hiljada kubnih metara tereta već su primljene, a vreme isporuke do odredišta iznosi pet do sedam dana. U početku je planirano 45 letova sa Shanghai Pudong aerodroma do Minhena, sa 12 rotacija nedeljno – kada bude uspostavljena puna operativnost. U pripremi su proširenje i uspostavljanje novih veza, a među prvim najavama je let dva puta nedeljno do Čikaga.

Izvor/foto: dbschenker.com

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.