Jat Tehnika završila drugu kargo konverziju – Još jedan Boing 767 će umesto putnika prevoziti robu

Srpska JAT Tehnika, deo grupacije Avia Prime, prošle sedmice je zvanično završila drugu konverziju aviona Boeing 767-300 iz putničkog u teretni.

Nakon što je prva konverzija obavljena u partnerstvu sa izraelskom kompanijom IAI (Israel Aerospace Industries), posao je sada u potpunosti bio poveren timu Jat Tehnike. Iz ove kompanije najavljuju da je u planu i treća konverzija Boinga 767 iz putničke u kargo konfiguraciju. U saopštenju se dodaje i da je Jat Tehnika prva lokacija u Evropi koja je obavila kargo-konverziju na osnovu IAI 767BDSF STC.

Menadžer projekta konverzije aviona Boing 767 Milan Marčić je izjavio da je ključan faktor za uspeh obavljenog posla timski rad.

– Iskustvo koje smo stekli na prvom poslu konverzije omogućilo je mom timu da poboljša metodologiju i da sa velikom pažnjom za detalje obavi kompletan proces druge konverzije. Radujemo se što uskoro počinjemo sa konverzijom i trećeg Boinga 767 u našem hangaru – rekao je Marčić.

Prva konverzija iz putničke u kargo verziju širokotrupnog aviona u istoriji najvećeg srpskog MRO-a trajala je od januara do avgusta prošle godine.

JAT Tehnika, koja se nalazi na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, nudi širok spektar usluga održavanja. Kompanija ima 14 slotova za održavanje u dva hangara i klupu za testiranje motora koja može da primi motore do 75.000 lbs.

Foto: aviaprime.eu

  • PROČITAJTE I: 

Veliki projekat JAT Tehnike – U Beogradu počela prva kargo-konverzija Boinga 767 u Evropi (VIDEO)