„Etihad Airways“ uvećao kargo transport za 4%

„Etihad Airways“, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavila je najbolje godišnje finansijske rezultate do sada, uz neto profit u iznosu od 103 mil USD i ukupne prihode koji su iznosili 9,02 mlrd USD.

Uz ove rezultate, koji označavaju petu uzastopnu godinu neto profitabilnosti, ostvarena je i dobit pre kamata i oporezivanja (EBIT) od 259 mil USD i dobit pre kamata, oporezivanja, amortizacije i rente (EBITDAR) u iznosu od 1,4 milijarde dolara, što predstavlja 16% ukupnih prihoda.

Sektor za prevoz tereta „Etihad“-a je nastavio sa dobrim rezultatima i u 2015. godini. Količina tereta i poštanskih isporuka je uvećana za 4% na 591.000 tona, što ga čini jednim od najuspešnijih svetskih kargo prevoznika u vazduhoplovstvu.

Sa udelom od 88% u ukupnom vazdušnom kargo uvozu, izvozu i transferima na Međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju prošle godine, „Etihad Cargo“ je povećao svoj globalni domet pružajući kapacitet za prevoz tereta na šest novih putničkih linija Etihad Airways“-a i time povećao na 96 ukupan broj putničkih destinacija na kojima je omogućen kargo prevoz.

„Etihad Cargo“ je takođe uvećao broj letova isključivo namenjenih prevozu tereta ka nekoliko novih destinacija uključujući Dakar, Nuakšot i Dualu, čime je povećan broj isključivo kargo destinacija na ukupno 20.