Nove investicije najbogatijeg Nemca – Kuehne postao najveći Lufthansa deoničar

Nakon što je deo bogatstva zarađenog u logističkoj industriji investirao, najbogatiji čovek Nemačke postao je i najveći deoničar kompanije Lufthansa. Klaus-Michael Kühne (Klaus-Michael Kuehne) – većinski vlasnik, kao i počasni predsednik kompanije Kuehne+Nagel, uvećao je svoj udeo u najvećoj evropskoj avio-kompaniji povećao na 15,01%, pokazuju podaci objavljeni prošle nedelje. Time je po vlasničkom udelu pretekao i nemačku državu.

Nemačka postepeno smanjuje svoje vlasništvo u kompaniji Lufthansa, nakon što je avioprevoznik otplatio državnu pomoć koja ima je odobrena, kako bi premostili probleme izazvane pandemijom korona-virusa.

Bloomberg-ov indeks milijardera pokazuje da se Kuehne-ovo bogatstvo trenutno kreće na nivou od oko 35,1 milijarde dolara.

Nemački milijarder, kako izveštava Bloomberg, iskazao je interes i za mestom u upravi kompanije Lufthansa.

Širenje poslovanja

Iako Kuehne nije komentirisao razloge povećavanja svog udela u kompaniji Lufthansa, nekoliko velikih igrača u poslednje vreme intenzivno se inetersuje za aviokompanije, posebno za one koje se bave i kargo-transportom. Logističke kompanije, zahvaljujući skoku u teretnom prevozu, već neko vreme beleže ogromne profite, zbog čega nekoliko njih tu dobit reinvestira u avio-prevoz, podseča Bloomberg.