Civilna garda otkrila organizovanu bandu kradljivaca TERETA i kamiona

Civilna garda Madridra otkrila je i uhapsila grupu kriminalaca specijalizovanih za krađu tereta i kamiona. U akciji TRAPANI, kako prenosi trans.info, španske vlasti uspele su da povrate robu i vozila vrednosti više od milion evra.

Bandu kradljivaca činilo je sedam muškaraca starosti između 28 i 42 godine. Oni su uhapšeni i odgovaraće pred sudom zbog pripadnosti kriminalnoj grupi, šest krađa vozila i tereta, kao i zbog proizvodnje narkotika.

Madridski ogranak Civilne garde uspeo da povrati ukradene tovare (uključujući i gume) u vrednosti od 620.000 evra, kao vozila vredna oko 600.000 evra.

Osim toga, službenici su tokom operacije otkrili plantažu kanabisa i zaplenili 250 biljaka.

Kradljivci su u svojim kriminalnim aktivnostima između ostalog koristili i skladište koje se nalazi u industrijskoj zoni El Laurel u Chozas de Canales (provincija Toledo). Tamo su sakrili ukradenu robu i vozila, uključujući prikolicu sa 16 paleta bicikala.

Civilna garda je analizirala način na koji je banda delovala i potvrdila da je reč o kriminalnoj grupi specijalizovanoj za krađu teških vozila i tereta. Vozila i robu ostavljali su u iznajmljeno skladište da se „ohlade“, a zatim su ih prodavali na crnom tržištu. Između ostalog, banda je optužena za krađu kamiona sa gotovo 800 guma i vozila sa klima uređajima u vrednosti od pola milijarde evra, prenosi trans.info.