Ekološki, ali skupo – Koliko će kompanije morati da plate za Euro 7 kamione?

Standardi emisije Euro 7 mogli bi dovesti do značajnog povećanja cena kamiona. Analitičari Međunarodnog saveta za čisti transport (ICCT) procenjuju da će ispunjavanje novih standarda značiti da će cene kamiona porasti u proseku za 1.500-4.700 evra.

Ove brojke predstavljaju 2-6% vrednosti kamiona koji zadovoljava Euro 6 standard.

Da bi ispunili nove zahteve, proizvođači će morati da primene niz skupih tehničkih rešenja. Prema izveštajima ICCT-a, kompanije koje proizvode kamione moraće da koriste mngobrojne sisteme koji se trenutno upotrebljavaju u putničkim automobilima, poput soft hibridnih sistema sa električnom instalacijom od 48 volti ili sistema koji deaktiviraju cilindre motora kada rade sa manjim opterećenjem. Drugo pitanje može biti i potrošnja AdBlue (uz poboljšanje paramerata izduvnih gasova ide i generisanje većih troškova). Isto se odnosi i na katalitičke konverotore, koji će morati da budu veći.

Takođe, novi zahtevi EU propisuju da vozila ne moraju da budu samo “zelenija”, već i trajnija. Iako trenutni propisi pretpostavljaju da bi 700.000 km vožnje trebalo da bude moguće bez potrebe za zamenom sistema za prečišćavanje izduvnih gasova, Euro 7 standard mogao bi povećati ovu granicu. Nova cifra bi mogla biti od 970.000 km do 1,3 miliona kilometara, što je gotovo dvostruko više!

Sve ovo znači veće troškova za proizvođača, te će, shodno tome, uticati na konačnu cenu samih kamiona.

Osim potrebe za ispunjavanjem novih standarda, na konačnu cenu vozila uticaće i troškovi povećanja trajnosti opreme, gde bi moglo da bude reč i o dodatnih 700-1.000 evra po vozilu. Sve ukupno, to bi značilo da bi novi, ekološki prihvatljivi kamioni, mogli bi biti za čak 5.700 evra skuplji od njihovih kolega iz Euro 6 kategorije.

Izvor: trans.info