Gde sve možete da se uključite na autoput Miloš Veliki?

Novi autoput Miloš Veliki otvoren je za saobraćaj. Umesto kao do sada – tek kod Ljiga, vozači će moći već od Obrenovca da se uključe na autoput Miloša Velikog i za manje od jednog sata da budu u Preljini kod Čačka. Nova deonica je duga 62,7 kilometara i projektovana je za brzine od 130 kilometara na čas.

Evo kako je najbolje uključiti se na novi put. Ako iz Beograda idete put Čačka, a želte da idete autoputem morate da prvo stignete u Obrenovac. To možete preko Umke i Bariča, ali i malim mostom koji vodi od Surčina do Zabrežja.

Na novi autoput uključujete se iza Bariča kod gradilišta za most preko reke Save u mestu Mislođin. Nekoliko kilometara dalje očekuje vas prva naplatna rampa. Ukupna cena putarine do Čačka je 420 dinara.

„Ovu deonicu čine tri petlje – Ub, Lajkovac, Ljig. Četiri naplatne rampe, tri bočne i čeona Obrenovac. Biće i ima već izgrađenih parkinga i odmarališta za putnike“, rekao je Nebojša Pavlović, savetnik ministra saobraćaja. Posle Obrenovca, sledeća rampa i uključenje očekuju vas u Ubu gde se nalzi velika petlja.

Od Uba put dalje vodi do Lajkovca gde je takođe naplatna rampa i uključenje. Sledeće veliko uključenje je u Ljigu dokle i ide nova deonica koja se završava tunelom „Brančići“.

Do Čačka možete još da se iskljucite u Takovu i na kraju stižete u Preljinu kod Čačka.

Vozači koji imaju uređaj za elektronsku naplatu putarine moći će da ga koriste i na ovom delu autoputa.

Puta još nema u navigaciji, pratite saobraćajne znake

Mobilne aplikacije koje vozači često koriste još nisu ažurirane i ne prepoznaju novi autoput, tako da će vozači neko vreme morati da se oslanjaju na saobraćajnu signalizaciju.

Kolaps kod Umke

Da bi se uključili na autoput, vozači sada prolaze kroz Umku i Moštanicu, koje su naseljena mesta, i  moraju da vode računa o dozvoljenoj brzini zbog pešaka. Zbog uskog grla u Mislođinu, Bariču i Umci putuje se identično kao i Ibarskom magistralom, kažu vozači.

  • BONUS SADRŽAJ: Poslušajte iskustvo vozača kamiona – U istom tunelu – kamion i voz.