GEODIS novi partner Hellmann Worldwide Logistics za drumski transport

Grupacija Hellmann Worldwide Logistics proširila je saradnju sa kompanijom GEODIS, liderom u oblasti drumskog transporta u Francuskoj.

Od 1. septembra ove godine, kako je saopšteno, Hellmann i GEODIS, koji od maja uspešno sarađuju u Velikoj Britaniji, uspostaviće partnerstvo i na tržištima Nemačke i Francuske. Hellmann će tako okončati dugogodišnju saradnju sa Heppner-om, i svoju poziciju u Nemačkoj i Francuskoj postaviti na „čvrstu i održivu osnovu“ sa novim partnerom, saopšteno je.

Francuska je za Hellmann strateški važno tržište. Prošle godine, ova logistička kompanija sa sedištem u Osnabruecku u severnoj Nemačkoj, otvorila je u blizini Pariza svoju prvu filijalu za pomorski i avio saobraćaj u toj zemlji.

Odabirom novog partnera u oblasti drumskog transporta, Hellmann sada postavlja kurs za dalji strateški rast. Proteklih decenija kompanija Hellmann Worldwide Logistics već se pozicionirala na tržištu Francuske kao uspešan špediter, gde svakodnevno pruža servis na deset destinacija, navodi se u saopštenju.

Zajedno sa GEODIS-om, koji ima jednu od najsnažnijih mreža u Francuskoj (110 filijala), Hellmann dalje proširuje svoj portfolio proizvoda nudeći nove rute i povećavajući dinamiku.

U GEODIS-u smo pronašli snažnog i dobro pozicioniranog partnera sa kojim ćemo nastaviti optimizaciju usluga koje nudimo klijentima, kaže Matthias Magnor, šef operativnog sektora Road & Rail, Hellmann Worldvide Logistics.

– Ovo partnerstvo pozicionira GEODIS kao lidera u oblasti trgovine između Francuske i Nemačke. Nudićemo jedinstvenu prekograničnu mrežu, koja će našim kupcima omogućiti atraktivne rokove isporuke u obe zemlje. Sa Hellmann-om već nekoliko nedelja uspešno sarađujemo u Velikoj Britaniji, a radujemo se širenju saradnje – izjavio je Stephane Cassagne, executive vice president GEODIS Distribution & Express.

Grupacija Hellmann Worldwide Logistics, globalni pružalac kompletnih logističkih usluga, zapošljava 20.500 ljudi, putem 489 filijala u 173 zemlje širom sveta. Kako se navodi na zvaničnom sajtu grupacije, za poslove Hellmann-a u Srbiji zadužena je Alfa SP Logistika Beograd. 

Kompanija GEODIS deo je SNCF grupe Francuske državne železnice. Posluje u pet ključnih oblasti: optimizacija lanca snabdevanja, špedicija, ugovorna logistika, distribucija i drumski transport. GEODIS pokriva više od 120 zemalja, u kojima imaju oko 165.000 klijenata. Prema navodima sa zvanične stranice, kompanija širom sveta (uključujući i Srbiju), zapošljava oko 41.000 ljudi.

Podeli na društvenim mrežama: