BoxInBox sistem – inovativni kontejneri za značajno smanjenje praznih vožnji (FOTO)

Austrijski Innofreight, inovator u oblasti rešenja za kontejnerski transport, u koparskoj luci uspešno je testirao sistem BoxInBox koji nudi mogućnost kombinovanja kontejnera za suve rasute terete, sa prevozom standardnih ISO kontejnera.

Specijalni kontejner kreiran za proizvođača čelika Voestalpine Linz, koji prevozi ugalj i železnu rudu, odavno je poznat. Ono što je novost, jeste da se takvi kontejneri sada ne vraćaju prazni – kao što je to ranije bio slučaj, već prevoze ISO-kontejnere natovarene robom.

Na taj način, BoxInBox sistem omogućava značajno smanjenje praznih vožnji, a samim tim i smanjenje transportnih troškova.

– Novi sistem je testiran zajedno sa timom iz Luke Kopar u Sloveniji, a nastavićemo da radimo na prevazilaženju svih izazova. Trenutno je proces čišćenja BoxInBox-kontejnera i dalje izazov i intenzivno smo posvećeni rešenju – navode u Innofreight-u.

Innofreight je više od 15 godina posvećen razvoju inovativnih vagona, kontejnera, sistema istovara, a prisutni su u 14 evropskih zemalja.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.