IC TRANSPORT: Berza transporta i tereta dostupna i kao Android aplikacija

Tehnološka rešenja danas su nezamenjiv oslonac transportnog sektora. Odabirom pravog servisa, preduzeća dobijaju značajnog saveznika u radu i adut više na putu ka poslovnom uspehu.

INFOCentar Grupa je jedan od vodećih sistema robnih i transportnih informacija, a punih 18 godina na jednom mestu objedinjuju informacije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Mađarske. U stalnom nastojanju da korisnicima sistema ponude što bolju uslugu i da sve informacije budu pristupačne, izgradili su savremenu transportnu platformu, čiji je sastavni deo i berza transporta.

IC Transport (www.infocentar.org) je mesto razmene tereta i transporta (baza podataka) za one koji nude robu i/ili prevoz robe (vozila) – trgovce, proizvođače, prevoznike, špeditere i druga preduzeća koja posluju u oblasti transporta. Najčešći unosi sa ove stranice su prevoz tereta iz Bosne, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, kao i tereta iz i u Zapadnu Evropu i Rusiju.

Nakon uspešnih 12 godina i više od 120.000 unetih tereta, kompanija sa ovom mobilnom aplikacijom – prevedenom na čak 22 jezika, izlazi na područje cele Evrope i dela Azije.

Sa predstavnicima INFOCentra razgovarali smo o njihovom rešenju i mogućnostima koje nudi. U nastavku saznajte kako funkcioniše ova berza transporta, po čemu je specifična i – ono što je i najvažnije, koji su benefiti koje njenim korišćenjem možete ostvariti!

Berza transporta IC Transport funkcioniše i kao veb i kao Android aplikacija. Prevedena je na 22 jezika, što korisnicima omogućava da kao tržište imaju celu Evropu, odnosno da dobiju informacije o utovarima sa više strana. Veoma intuitivan meni i prilagođene opcije, čini je jednostavnom za korišćenje – zahvaljujući čemu je dosada osvojila mnogobrojne pozitivne ocene zadovoljnih korisnika.

  • Šabloni ubrzavaju posao

Svaki unos (tereta i/ili vozila) se može odmah ili naknadno snimiti kao šablon, te potom koristiti bez potrebe za ponovnim unosom.

  • Komunikacija

– Komunikacija između korisnika servisa odvija se putem poruka (veb i Android aplikacija);
– Slanje zvanične ponude (za teret i/ili vozilo) postoji kao pisani trag dogovora.

  • Detaljni podaci o turama

Svaka tura ima veoma detaljne podatke, koji su prevozniku potrebni kako bi dao ponudu, kao i tačno iscrtanu rutu i kilometražu. Za tu namenu, koristi se jedna od najsavremenijih mapa za kamionski prevoz, renomirane svetske firme Tom-Tom, navode u INFOCentru.

  • Stiže poruka!

IC Transport omogućava korisnicima monitoring objava tereta i/ili slobodnih vozila: svaki put kada se pojavi tura ili slobodno vozilo po vašem kriterijumu stiže zvučna i tekstualna notifikacija na telefon.

Benefiti 

U INFOCentar Grupi ističu da je IC Transport jedini servis ovakve namene u našem okruženju, kao i u Evropi, koji korisnicima nudi i Android aplikaciju. Kao značajnu karakteristiku, izdvajaju i to što jedino na IC Transport servisu možete odmah biti obavešteni kada se pojavi nešto što je vama potrebno. Takođe, svako pravno lice može imati više podkorisnika, koji sve prate i odgovaraju na poruke i ponude jedni umesto drugih.

Na IC Transport platformi oni koji imaju teret za prevoz ne plaćaju korišćenje servisa.

– Samo na IC Transport platformi prevoznik može da koristi aplikaciju, da ne plaća pristup i da odradi prevoz preko našeg sektora za organizaciju transporta. U tom slučaju ne komunicira direktno sa naručiocem transporta već sa našim kolegama i ne zna za koga vozi dok ne dobije nalog. U opciji kada plaća mesečni pristup, u svakom momentu vidi sve informacije i tačno zna ko je šta objavio što je mnogo praktičnije i na kraju jeftinije, ali ako ne želi da plaća ne mora. Plati kroz prevoz – kažu u INFOCentru.

INFOCentar Grupa

Više informacija možete pronaći na sajtu infocentar.org, kao i na Facebook stranici INFOCentar Transport. Android aplikaciju možete skinuti OVDE.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem adrese infocentar.transport@gmail.com ili office@infocentar.org, kao i na telefone za Srbiju (+381) 060 1167086, 060 1167087 i 060 1167088.