Kartice za gorivo bez depozita – Nova usluga kompanije invoitix za prevoznike

Sa ulaskom u četvrtu godinu poslovanja, invoitix ag nastavio je da uspešno širi paletu usluga koje pruža transportnim preduzećima. Kompanija, koja prevoznicima omogućava da povećaju profitabilnost, ubrzaju priliv novca i smanje rizik u poslovanju, odnedavno svojim klijentima obezbeđuje i kartice za gorivo bez depozita.

Usluga je obezbeđena preko nekoliko kompanija koje nude gorivo za invoitix-ove klijente.

invoitix ag danas ima predstavništva u 10 evropskih zemalja, prisutan je na 30 tržišta i beleži više od 76.500 kupljenih faktura u 2021. godini.

Svi klijenti koji koriste usluge faktoringa, kvalifikovani su da koriste karticu za gorivo, sa svim pogodnostima koje ona nudi. Depozit nije potreban, a potrošnja goriva ograničena je ukupnim iznosom faktura koje su predate invoitix-u, objašnjavaju u ovoj kompaniji.

– Kao klijent invoitix-a, imaćete direktan ugovor sa kompanijama koje nude gorivo i moći ćete da koristite njihove usluge uz atraktivne cene. Depozit nije potreban, jer invoitix garantuje za sve svoje klijente. invoitix će plaćati vaše fakture za gorivo (uključujući putarinu i PDV), a vi ćete dobiti neto iznos, odnosno razliku svojih faktura i troškova za gorivo, putarine i PDV. Jedini uslov je da ukupan zbir predatih faktura na invoitix platformu bude uvek veći od potrošnje goriva – dodaju.

Finansiranje faktura i kreditna zaštita

Brzina i jednostavnost dolaženja do finansijskih sredstava, razlozi su zbog kojih se sve veći broj prevoznika odlučuje za uslugu otkupa faktura. Ceo postupak je digitalizovan: transportni nalog i CMR unose se na DEA (Data Entry App) platformu (nema minimalnog iznosa i nema skrivenih provizija), a klijent dobija uplatu za 48 sati.

– Ukoliko koristite karticu za gorivo, invoitix će jednom nedeljno (ili jednom u dve nedelje), izvršiti plaćanje razlike između potrošenog goriva i predatog transporta na DEA platformi. Na taj način, ostvaruju se i niže bankarske provizije i omogućava ušteda – navode u ovoj kompaniji.

Transportne firme takođe imaju neograničen pristup invoitix bazi potencijalnih klijenata, sa više od 13.000 privrednih subjekata, koje mogu proveriti pre preuzimanja prevoza (da li je status firme označen zelenom, žutom illi crvenom) i prihvatanja transportnog naloga.

Ako je kupac označen zelenom ili žutom bojom, invoitix će platiti vaš transport u roku od 48 sati i preuzeti rizik od neplaćanja. Ukoliko je kupac označen crvenom, invoitix neće kupiti i platiti fakturu unapred, ali se može pobrinuti za ceo proces od izdavanja računa, preko podsećanja, preuzimanja i plaćanja vama, nakon što kupac plati fakturu.

– invoitix brine o procesu podsećanja i prikupljanja, ako je neophodno, na lokalnim jezicima kupaca tako da vi možete da se fokusirate na optimizaciju transporta i ruta – ističu.

Kako možete dobiti karticu za gorivo?

  • Kontaktirajte invoitix ag prodavca
  • Preuzmite prilagođenu ponudu
  • Potpišite ugovor sa invoitix-om
  • Unesite svoju prvu fakturu na digitalnu platformu Data Entry App (DEA)
  • Preuzmite svoju karticu za gorivo

(Napomena: Ukupan iznos unetih faktura uvek mora biti veći od iznosa potrošnje goriva)

Za više informacija:
+381 69 55 66 784
sales@invoitix.com
officebelgrade@invoitix.com