Mercedes će kamione proizvoditi u Kini

Nemački Daimler planira da teške kamione marke Mercedes Benz proizvodi u Kini i da rekonstruiše fabrike kamiona koje su u vlasništvu njegovog lokalnog preduzeća, navodi se u dokumentu u koji su Rojters i dva izvora upoznata sa situacijom imala uvid.

Time će se produbiti savez između Daimler-a i njegovog kineskog partnera, kompanije Beijing Foton Co, prenosi agencija Rojters.

Ovaj potez dolazi nakon što je kompanija Beijing Automotive Group, matična kompanija Fotona, prošlog meseca kupila pet odsto udela u Daimler-u.

Još 2016. godine, tadašnji direktor Daimler-ovog odeljenja za teške kamione je nemačkim medijima rekao da se proizvodnja teških kamiona pod imenom Actros marke Mercedes Benz planira u Kini do kraja ove decenije.

Prema najnovijem planu, mešovita kompanija Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA), pokrenuće proizvodnju Actros-a na svojim proizvodnim linijama, na kojima se trenutno proizvode kamioni Auman, tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Svi kamioni Mercedes Benz-a koji se trenutno prodaju u Kini su uvozni i njihova cena je značajno viša od cene kamiona Auman, koji se prave u zemlji.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.