„Messenger“ je tu – „TimoCom“ uveo novu uslugu

Zamislite tipično preduzeće koje se bavi transportom i logistikom. Da li sada mislite na telefonsku slušalicu, olovku, blok i adresar špedicije? Ponuđač najveće evropske platforme za transport pomislio je na nešto drugo: tastaturu, ekran, miša, prozor za četovanje. Na nešto što profesionalno i sigurno pojednostavljuje ukupan proces rada i pre svega poslovnu komunikaciju.

Iz ideje rodila se nova alatka za komuniciranje za branšu: „TimoCom Messenger“. „Novo“ na platformi za transport odmah stavlja na raspolaganje 100.000 korisnika bez dodatnih troškova, a postiže mnogo više od samog ćaskanja, navela je kompanija u saopštenju.

Bolje pregovaranje, brže zaključivanje, trajno arhiviranje

Uvođenjem „Messenger“-a uvodi se i revolucija u ukupnu poslovnu komunikaciju korisnika kompanije „TimoCom„.

– Od sada naši korisnici imaju mogućnost da izaberu ponudu sa berze tereta „TC Truck&Cargo“ i da samo jednim klikom pokrenu četovanje sa poslovnim partnerom koji je postavio ponudu. To štedi mnogo vremena u procesu poslovanja. Čim se pregovori uspešno zaključe i obe strane se slože, tok četovanja može da se kao pravno obavezujući sporazum sačuva na lokalnom disku kao PDF datoteka ili odštampa – navode u kompaniji.

Ni sigurnosni aspekt nije zanemaren, kako navodi „TimoCom“, za razliku od javnih četova, klijenti koji komuniciraju preko „TimoCom Messenger“-a mogu uvek da budu sigurni da imaju posla sa stvarnim korisnikom.

– Svaki novi klijent se pažljivo proverava pre nego što mu se uopšte dozvoli pristup platformi za transport.

Pored četovanja koje se odnosi na ponude, IT preduzeće sa sedištem u Erkratu je uzelo u obzir i funkciju opšteg ćaskanja, koje je predviđeno za razgovore koji se ne odnose na proces poslovanja:

 – Dobri kontakti su alfa i omega. Sa funkcijom opšteg četovanja naši korisnici mogu sada na vrlo jednostavan način da grade mrežu izabranih partnera i da održavaju kontakt preko „Messenger“-a. Poslovni odnosi se ne mogu jednostavnije negovati –  rekao je portparol „TimoCom“-a Marcel Frings.

Dodatna prednost je to što korisnici platforme za transport mogu da koriste opšte četovanje i unutar firme kao sredstvo za komuniciranje među kolegama za brzu razmenu informacija, ukoliko poseduju „TimoCom“ licencu.

Reagujte na poslovne prilike tokom celog dana

Brza reakcija i neposredna raspoloživost igraju veliku ulogu u svetu transporta. Korisnici mogu da koriste „Messenger“ i u pokretu, na svim uređajima. Za to je potrebno da se korisnici kao i obično prijave preko aplikacije Transportni barometar unoseći podatke za svoj „TimoCom“ nalog na mobilnom uređaju i automatski će se sinhronizovati svi kontakti i sadržaj ćaskanja.

– Program za trenutne poruke na svim uređajima ima prednosti jer naši korisnici učestvuju na berzi tereta i nakon radnog vremena, dok su u pokretu. Bilo da se radi o razgovoru o poslovima za sledeći dan ili o pregledu situacije unapred. Sa našim „Messenger“-om korisnici mogu da pregledaju poslednje stanje razgovora ne samo na stonom računaru, već i na mobilnim uređajima – objašnjava Marcel Frings.