Migranti u bunkeru autobusa i kamionskim tovarima

Carinski službenici su u saradnji sa policijom u proteklih nekoliko dana na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj šestorice migranata da ilegalno pređu državnu granicu. Prvi zabeležen slučaj otkrivanja migranata u autobusu dogodio se 17. novembra, kada su carinici pronašli dva Sirijca u autobusu koji redovno saobraća na liniji Beograd-Šid-Osijek.

Oni su bili sakriveni u bunkeru namenjenom za odmor vozača, a pronađeni su nakon što su vozači prijavili da im se upalila lampica koja signalizira da u bunkeru ima nekoga.

Dva dana ranije, u ranim jutarnjim časovima 15. novembra 2017. godine, u kamionu makedonskih registarskih oznaka otkrivena su dvojica migranata iz Avganistana. Vozač pomenutog kamiona je službenicima na prelazu prijavio da je primetio tragove na prikolici, da bi neposredno potom bilo potvrđeno da se u tovaru obuće namenjene italijanskom tržištu kriju dva mlada migranta.

Јoš dva mladića pronađena su 14. novembra 2017. godine u kamionu srpskih registarskih oznaka koji je prevozio drveni ugalj za roštilj iz Srbije u Sloveniju. Oni su se sakrili među vrećama sa ugljem najverovatnije kada je vozač pravio pauzu na benzinskoj pumpi kod Pećinaca.

Foto: carina.rs