Nema savršene prevare – Vozaču 4.000 evra kazne zbog lažiranja kartica

Italijanski vozač mislio je da je pronašao odličan način da zaobiđe pravila o radnom vremenu i odmoru. Međutim, italijanske vlasti se nisu mogle tako lako prevariti, te je kažnjen velikom novčanom kaznom.

Kamiondžija je lažirao gubitak vozačke kartice kako bi mu bila izdata kopija. Koristeći kartice naizmenično, mogao je da vozi ne vodeći računa o propisima o radnom vremenu i vremenu odmora, prenosi italijanski transportni portal uominietrasporti.it.

Iako mu je tokom određenog perioda takva prevara polazila za rukom, tokom kontrole početkom novembra policijska patrola u Pontremoliju u Toskani ga je zaustavila i prekršaj je otkriven. Slučaj je dospeo na sud, zbog kršenja pravila o bezbednosti na radu. Osim toga, dobio je i veliku kaznu od više od 4.000 evra zbog višestrukog kršenja vremena vožnje, a odmah su mu oduzete i vozačke isprave, prenosi trans.info.

  • BONUS SADRŽAJ:

Kako popraviti raspoloženje kada dan vozaču kamiona počne kaznom za prekršaj? Svoje iskustvo priča Marjan. Poslušajte ovu epizodu podkasta „Za volanom“!