Nove CENE PUTARINA ka jugu Srbije – Jeftinije do Jagodine, Niša, Aleksinca

Vozači koji su ovih dana iz Beograda krenuli autoputem na jug bili su iznenađeni cenama putarine na pojedinim deonicama. Za razliku od ranijih korekcija koje su uglavnom išle naviše, ovog puta su im inkasanti na naplatnim rampama tražili i do 50 dinara manje, piše Blic.

Tako vozači koji krenu iz Beograda za Smederevo umesto 210 dinara treba da spreme 180 dinara, do Velike Plane će umesto 340 dinara izdvojiti 40 dinara manje, a do Jagodine će umesto 500 platiti 480 dinara.

Oni koji se isključuju kod Ražnja umesto 720 dinara platiće 670, a do Aleksinca putarina košta 780, umesto 820 dinara. Do petlje Niš jug cena je 880 dinara, dok je ranije putarina do čeone naplatne stanice Niš koštala 900 dinara.

Vozači koji nastavljaju put ka jugu od Beograda do Merošine platiće 900 dinara, a do Preševa 1.460 dinara. Na istočnom kraku Korirora 10, za isključenje na naplatnoj rampi Pirot Zapad izdvojiće 1.150 dinara, a cena putarine od Beograda do Dimitrovgrada je 1.290 dinara.

Do korekcija pojedinih cena, kako piše Blic, došlo je zbog puštanja u rad osam novih naplatnih stanica, na istočnom i južnom kraku Koridora 10, koje su u funkciji od početka godine, tačnije od 16. januara.

– Reč je o bočnim naplatnim stanicama “Niš sever”, “Niš istok”, “Niš Malča”, “Pirot istok”, “Pirot zapad”, “Bela Palanka”, “Niš jug” i “Merošina”, a istog dana sa radom su prestale bivše čeone naplatne stanice “Niš“ i “Doljevac“, čime je uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine na relaciji Beograd-Preševo-Dimitrovgrad. Usvajanjem odluke o visini putarina došlo je do korekcija pojedinih cena zbog izmena u mernom, odnosno sistemu referentnih tačaka. Naime, početne/završne referentne tačke za zatvoreni sistem naplate putarine Beograd-Preševo-Dimitrovgrad su: petlja Tranšped, petlja Preševo i petlja Gradina – kazali su iz Puteva Srbije, podsećajući da se jedinična cena putarine po pređenom kilometru se nije menjala, piše Blic.

Kompletan cenovnik putarine u Srbiji pogledajte OVDE.