PODSEĆAMO: Sanacija puta u Crnoj Gori otežala prilaz prelazu Špiljani

Na graničnom prelazu Špiljani, iz pravca Republike Crne Gore, od 6. oktobra 2020. godine izvode se radovi na sanaciji puta koji vodi ka prelazu, zbog čega povremeno dolazi do potpune obustave saobraćaja.

Zbog radova na deonici od oko 40 kilometara puta koji vodi od Rožaja do prelaza Špiljani (odnosno Dračenovac, u Crnoj Gori), prohodnost je otežana, pa samim tim i intenzitet prometa.

Saobraćaj se zbog kompletne sanacije pomenute deonice u Republici Crnoj Gori svakodnevno obustavlja od 9 do 12 časova i od 14 do 17 časova.

Iz Uprave carina savetuju putnicima i prevoznicima da koriste jedan od druga dva prelaza ka Crnoj Gori – Gostun ili Jabuku, da bi izbegli nepotrena zadržavanja u navedenim periodima dana.

– Kako saznajemo od nadležnih u Crnoj Gori, pomenuti radovi ne bi trebalo da traju duže od dve godine – navodi se u saopštenju Uprave carina.

Za rehabilitaciju deonice puta Rožaje-Špiljani, početkom godine zaljučen je ugovor o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, vredan 20 miliona evra.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.