PODSEĆAMO: Sprečavanje korone – mere za vozače teretnih vozila

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sinoć je objavilo još jedan dokument kojim podseća sve vozače teretnih vozila na MERE kojih se moraju pridržavati kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

  • Svaki vozač mora biti maksimalno zaštićen bez obzira da li je u vozilu ili van njega. Vozač po završetku radnog vremena, a pre dolaska u mesto prebivališta kod sebe mora posedovati dokaz da je neposredno pre toga završio prevoz ili dokaz da je krenuo na isti (putni nalog, taho listić, ispis i slično).
  • Dolaskom u mesto prebivališta svaki vozač mora biti u samoizolaciji do narednog odlaska na put. Vozači se za vreme samoizolacije moraju javljati nadležnom zdravstvenom centru kako bi prijavili svoje zdravstveno stanje.
  • Takođe, Ministarstvo još jednom apeluje na prevoznike, da upozore svoje vozače da je prevoz putnika u kabini vozila strogo zabranjen. Kako bi se sprečilo da se ta odredba krši, svaki vozač je dužan da u kabini teretnog vozila, osim ostale dokumentacije, poseduje i ugovor o radu, odnosno ugovor o radnom angažovanju.

Obaveštenje MGSI o merama kojih svaki vozač mora pridržavati možete preuzeti OVDE.

Vanredno stanje usled proglašenja zarazne bolesti uvedeno je 15. marta. Od tada do danas, uveden je niz mera u cilju sprečavanja širenja zaraze covid-19, izazvane virusom SARS-CoV-2 .

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.