PRIMENA Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju

Puna primena Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju počinje 12. februara, potvrdilo je za PlutonLogistics Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su naveli u dopisu za naš sajt, „sektor za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja je u cilju pravovremenog rešavanja načina odvijanja prevoza u drumskom saobraćaju nakon isticanja zakonski definisanog roka 12. februara 2018. godine, u situaciji kada je veliki broj domaćih prevoznika dostavio nepotpune zahteve za dobijanje licence za prevoz započeo izdavanje privremenih rešenja za licencu za prevoz, do donošenja konačnog rešenja, kao i licence za prevoz, odnosno pripadajućih izvoda za autobuse i teretna vozila.

Obaveštenje o ovome pročitajte OVDE.

Ministarstvo poziva da se svi oni koji nemaju dovoljno informacije, obrate putem telefona čiji su brojevi navedeni na ovoj STRANICI.

Izvesno je i da će se ovaj zakon uskoro menjati, o tome čitajte u našem nedavno objavljenom tekstu.

I Uprava carina je objavila obaveštenje u kojoj je navedeno da je obavezno da svaki kamion ima licencu ili privremeno rešenje o obavljanju međunarodnog drumskog transporta robe.

Kompletno obaveštenje Uprave carina pročitajte OVDE