Priprema za ispit o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta

U skladu sa Zakonom o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu je krajem marta objavilo termin prvog ispita, spisak propisa i listu pitanja za ispit.

Centar za stručno osposobljavanje u transportu Udruženja za saobraćaj PKS je na osnovu objavljenog spiska propisa i liste pitanja pripremio i organizuje dvodnevnu pripremu za polaganje ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta, saopštila je Privredna komora Srbije.

U toku pripreme biće razmatrana, pojašnjena i odgovorena sva pitanja koja mogu da se pojave na ispitu, analiziraće se primeri uobičajenih komponenti studije slučaja, a polaznici će dobiti materijal za pripremu i polaganje ispita u vidu zbornika propisa i drugih dokumenata, izrađenog na osnovu spiska propisa koje je objavilo resorno ministarstvo.

Termini obuke-pripreme za ispit su 9-10. april i 15-16. april 2019. godine. Prijavu za obuku-pripremu ispita zainteresovani mogu izvršiti na sledećim adresama:

Prijava za termin 9-10. april 2019.
Prijava za termin 15-16. april 2019.

Više informacija možete pronaći u brošuri ovde.

Pripremu za ispit realizuje predavač Tatjana Ivanović uz podršku stručne službe Udruženja za saobraćaj PKS.